top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Lonely soldier sergeant Maksym Molchanov uit Oekraïne werd gedood bij terreuraanval


Sergeant Maksym Molchanov. Foto IDF woordvoerder


IDF-soldaat Sergeant Maksym Molchanov, 20 jaar oud, is de soldaat die donderdag bij de car-ramming bij het Maccabim Checkpoint bij Modiin om het leven kwam. Hij verhuisde van Oekraïne naar de stad Herzliya.


Hij was in 2017 op eigen houtje geëmigreerd vanuit Charkov in Oekraïne en had zich aangemeld bij een gevechtseenheid. Hij was een gevechtssoldaat van de 282e Brigade.

en werd vanochtend (donderdag) gedood als gevolg van een ramaanval naast het Maccabim Checkpoint.


De soldaat werd na zijn dood gepromoveerd in rang van korporaal tot sergeant.


Yevgeny Molchanov, de vader van Maksym, zei dat zijn zoon trots was op zijn dienst in de IDF. "Mijn zoon ging altijd over de waarheid. Hij was altijd de eerste die anderen hielp. Een jaar geleden doneerde hij beenmerg aan een kind in Duitsland. Hij was er erg trots op dat hij niet alleen in het leger zat, maar in een gevechtseenheid. Hij was heel bijzonder, een zachtaardige ziel, altijd open voor iedereen."


Het nieuws over zijn dood werd aan zijn familie overgebracht door rabbijn Miriam Moskowitz, een afgezant van Chabad in Charkov, nadat haar man een telefoontje had gekregen van het leger met het verzoek om zijn hulp bij het lokaliseren van hen.


“We begrepen het belang van het verzoek van de IDF en besloten dat ik degene zou zijn die de familie zou gaan informeren. Ik nam een ​​ander lid van de synagoge en wat medicijnen mee en onderweg kregen we meer details en begeleiding.” ze zei. “Het is moeilijk te beschrijven wat er gebeurde nadat we het verwoestende nieuws over de autorammen-terreuraanslag brachten. Er waren moeilijke momenten van tranen en shock. We huilden samen met hen om het diepe verlies”, zei ze.


Maxim arriveerde in 2017 op 15-jarige leeftijd in Israël als onderdeel van het "Na'aleh"-project (Youth Making Aliyah Before Their Parents). Hij verbleef in het jongerendorp van het Joods Agentschap. Anat Sa'ar, zijn raadgever in het jeugddorp 'Hadassah Neurim', vertelde Ynet dat hij 'een buitengewoon kind' was.


"Na de donatie hadden we een ontmoeting en ik vertelde hem dat hij een held was. Hij antwoordde echter: 'Ik voel me niet op mijn gemak als ik als held wordt bestempeld. Ik deed het omdat het moest gebeuren'." Anath Sa'ar vertelde en voegde eraan toe: 'Het past bij hem om zoiets als dit te doen; het lag in zijn aard om anderen te helpen en pas later aan zichzelf te denken.'


De IDF betuigt zijn oprechte medeleven aan zijn familie en zal hen blijven steunen.
119 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page