top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Magen David Adom heeft 4 kogelvrije ambulances aan Oekraïne geschonken


De ambulances worden ingeladen. Foto MDA


De Israëlische eerstehulpdienst, Magen David Adom (MDA), heeft donderdag vier kogelvrije ambulances gedoneerd om medische teams en gewonde burgers in Oekraïne te helpen.


De ambulances zijn naar Europa gevlogen en zullen worden afgeleverd aan de Oekraïense gezondheidsdiensten in een initiatief onder leiding van Yisrael Beytenu Knesset lid Alex Kushnir en met de hulp van het Joodse Agentschap, zegt MDA in een verklaring.


Foto MDA


"Na ontvangst van het verzoek van de Oekraïense regering, benaderde ik MDA-directeur-generaal Eli Bin, die onmiddellijk de levering van vier kogelvrije ambulances vol met levensreddende apparatuur goedkeurde", zei Alex Kushnir, een wetgever in het Israëlische parlement die de donatie hielp faciliteren.


De ambulances waren eerder door MDA gebruikt om gewonden te behandelen in de Tweede Libanonoorlog en om gewonde soldaten te redden van de noordelijke en zuidelijke grenzen terwijl ze onder vuur lagen, aldus de verklaring.


"De kogelvrije ambulances zijn speciaal aangepast voor gebruik in Oekraïne en zijn uitgerust en ontworpen voor medici om medische zorg te verlenen onder vuur, tijdens oorlog", zegt MDA.58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page