top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Make-A-Wish Israël onthult nieuwe ambassadeurs in de nasleep van de aanslagen van 7 oktober

Links naar rechts: Sylvan Adams, Noa Kirel, Denise Bar Aharon. Foto Shauli Lendler


De Israëlisch-Canadese zakenman en filantroop Sylvan Adams organiseerde gisteravond de onthullingsceremonie voor Make-A-Wish Israëls nieuwste ambassadeurs in zijn privéwoning in Tel Aviv. De nieuwe ambassadeurs zullen werken aan het vervullen van de wensen van kinderen met ernstige ziekten in Israël, inclusief degenen die lichamelijk gewond zijn geraakt door multi-systeemtrauma's door de aanslagen op 7 oktober.


Make-A-Wish Israel is een integraal onderdeel van de internationale organisatie die kinderen in 50 landen bedient en in 1980 in de Verenigde Staten werd opgericht. Haar missie is het vervullen van de wensen van kinderen van 3 tot 18 jaar die worstelen met ernstige ziekten.

Denise en Avi Bar-Aharon richtten in 1996 de Israëlische tak van Make-A-Wish op ter nagedachtenis aan Denise's broer, David Spero. Sinds haar oprichting heeft de stichting ruim 5.500 levensveranderende wensen voor zieke kinderen in Israël vervuld.


Tijdens de ceremonie kregen de oprichters van de stichting, Denise en Avi Bar-Aharon, de titel van Global Goodwill Ambassador toegekend aan Sylvan Adams, bekend om zijn inspanningen om de mondiale reputatie van Israël te versterken, vooral na de aanslagen van 7 oktober. Daarnaast werden dit jaar onder meer Yoseph Haddad, Eden Hasson, Bar Refaeli, Niv Sultan, Kevin Rubin, Shahar Hauon en Odeya Azoulay geselecteerd als nieuwe ambassadeurs.


Het was een emotionele gebeurtenis waarbij ook 'Wish Kids', Rotem Kalderon uit Nir Oz, wiens familie naar Gaza werd ontvoerd, en Itay Cohen van Or HaNer, die zijn oog verloor door terroristisch geweervuur, naast de ambassadeurs stonden, aangezien ze allemaal werden herkend. als nieuwe ambassadeurs voor de stichting. Het evenement werd ook bijgewoond door de raad van bestuur van Make-A-Wish Israel, onder leiding van voorzitter Yoav Gross, de president van de stichting Dvir Benedek en alle huidige Make-A-Wish Israel-ambassadeurs, waaronder Static, Noa Kirel, Lior Suchard, Neta Alchimister, Reef Neeman, Tamir Grinberg en meer. Diverse gewaardeerde aanhangers van de organisatie, zoals Eyal Waldman, Leon Kofler, Dalia Itzik, Rakefet Russak-Aminoach, Dudi Weizmann en Barak Vard Rosen.


Verschillende "Wish Kids" deelden tijdens het evenement hun oprechte wensverhalen: Eitan Fink, uit Jeruzalem die kanker had gehad, zei dat het zijn wens was geweest om de president van de Verenigde Staten te interviewen, en dat hij zijn droom had verwezenlijkt dankzij Make -A-Wens Israël; Rotem Kalderon uit Nir Oz, wiens familie op 7 oktober naar Gaza werd ontvoerd en wiens vader nog steeds gevangen wordt gehouden door Hamas, zei dat hij goudsmidwerktuigen wilde ontvangen; en Itay Cohen van Or HaNer, die op 7 oktober tijdens het fietsen zijn oog verloor door terroristische brand, zei dat hij een windsurfplank wilde hebben. Tijdens de ceremonie overhandigde Sylvan Adams Itay een geschenk van zijn eigen kampioenschapwinnende fiets.

Foto Shauli Lendler


Sylvan Adams, de nieuw benoemde Make-A-Wish Israel Global Goodwill Ambassador , zei: "Ik ben vereerd door de kans om een ​​betekenisvol verschil te maken in de levens van deze moedige kinderen. Hoewel 7 oktober misschien werd gekenmerkt door een tragedie, vandaag, als ambassadeurs van hoop zijn we in staat het verhaal te herschrijven, wens voor wens. Samen zullen we dromen omzetten in realiteit en vreugde en hoop verspreiden. Am Yisrael Chai."


Denise Bar-Aharon, medeoprichter en CEO van Make-A-Wish Israel , zei: “Ik ben trots en opgewonden om Sylvan Adams en de nieuwe ambassadeurs te verwelkomen in de Make-A-Wish-familie, met als doel elk in aanmerking komend kind te bereiken in Israël en het vervullen van hun grootste wens. Wensen kunnen echt transformerend zijn voor een kind en zijn gezin, en ik geloof dat de artsen het medicijn geven en Make-A-Wish de magie.”

258 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page