top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Mazelen inspireert een manier om biomoleculen in te kapselen en vrij te geven


Dr. Ayala Lampel en promovendus Itai Katzir, die het onderzoek leidde naar technologie die gecontroleerde inkapseling en afgifte van moleculen door blootstelling aan UV-licht mogelijk maakt. Foto met dank aan de Universiteit van Tel Aviv via ISRAEL21C


Onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv werden geïnspireerd door het mazelenvirus om een ​​technologie te ontwikkelen die de uitdaging aangaat om biomoleculen efficiënt in te kapselen voor gecontroleerde afgifte in het lichaam met behulp van externe lichtstimuli.


Dr. Ayala Lampel en promovendus Itai Katzir, die de studie leidde die onlangs in Advanced Materials is gepubliceerd, leggen uit dat de technologie de 'virale fabriek'-compartimenten nabootst die door het mazelenvirus worden gevormd om alle reacties te hosten die betrokken zijn bij de vorming van nieuwe virale deeltjes.


"Ons doel was om vloeistofachtige compartimenten te ontwikkelen uit een complex van peptide- en RNA-moleculen die een efficiënte inkapseling van verschillende biomoleculen mogelijk maken terwijl ze hun oorspronkelijke structuur behouden", legt Lampel uit aan ISRAEL21C.


"We hebben deze compartimenten verder ontwikkeld om op stimuli te reageren door een beschermende groep op te nemen in de peptidesequentie die wordt gesplitst na UV-bestraling," voegde ze eraan toe.


"We hebben aangetoond dat we de afgifte van ingekapselde biomoleculen kunnen beheersen door de compartimenten bloot te stellen aan UV-licht en de beschermende groep vrij te geven."


Het systeem is zeer permeabel, wat mogelijkheden biedt voor toepassingen zoals inkapseling, afgifte en afgifte van medicijnen, eiwitten, antilichamen of andere therapieën.

38 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page