top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Meisje vind munt van 1.500 jaar oud in archeologische park Korazim bij Tiberias


De familie Yitzchaki met de 1.500 jaar oude munt. Foto Dekel Segev/Israel Nature and Parks Authority


De familie Yitzhaki uit Har Bracha in Samaria was afgelopen week aan het wandelen in het Korazim National Park net ten noorden van de Kinneret toen een van de kinderen een oude munt vond.


De familie Yitzhaki nam deel aan een groepsspel dat werd gerund door de medewerkers van het park toen een van hun meisjes de munt op de grond ontdekte vlakbij het oude Mikvah (ritueel bad).


Ze ging meteen met de munt naar een van de park medewerkers om het aan hem te geven. Nader onderzoek wees uit dat de oude bronzen munt waarschijnlijk dateert uit de Talmoedische periode, tussen de vierde en vijfde eeuw, pakweg zo een 1.500 jaar geleden, zei Dekel Segev, directeur van het Korazim National Park.


De 1500 jaar oude munt ontdekt door de Yitzhakis. Foto Dekel Segev/Israel Nature and Parks Authority


"Dit was de piekperiode van het Joodse dorp Korazim", legde Segev uit. "Het meisje en haar familie toonden goed burgerschap, overhandigde ze ons de munt, aangezien dit aan de staat toebehoort. De Israel Antiquities Authority zal de munt nu verder onderzoeken.


Onder Romeinse en Byzantijnse heerschappij was Korazim een oud dorp, en het is vooral bekend uit de christelijke evangeliën omdat het wordt genoemd in het Nieuwe Testament en daardoor veel christelijke pelgrims aantrekt.
75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page