top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Met gebruik van nieuwe Israëlische technologie worden tarweopbrengsten verhoogd


Screenshot YouTube


Nu de tarwe tekorten door de oorlog in Oekraïne wereldwijd blijven toenemen komt het Israëlische bedrijf Lavie Bio met een innovatieve oplossing om de tarweoogst vóór de oogsttijd te verhogen.


Het biotechnologiebedrijf Lavie Bio heeft onlangs zijn nieuwe technologie onthuld, gebruikmakend van uitgebreide biologische expertise, geavanceerde big data en kunstmatige intelligentietools.


Het product van het bedrijf, "result™" genaamd, is een geavanceerd inoculant, dat twee bacteriestammen combineert, die de beschikbaarheid en opname van voedingsstoffen verbeteren en de plantgezondheid verbeteren.


Het kan volgens het bedrijf zowel de opbrengst als de winstgevendheid verhogen, met een gemiddelde van "tarwetelers 3-4bu/acre ten opzichte van onbehandelde controle" en mogelijk de winstgevendheid met maximaal 50% verhogen.


"Result™ is geformuleerd in bestaande producten voor de behandeling van tarwezaden en verbetert de efficiëntie van de voedingsstoffen die het uit de bodem haalt, evenals de natuurlijke afweer van de plant. Het verbetert de vroege groei en wortelvertakking, waardoor de productie in velden wordt gemaximaliseerd."


Lavie Bio is een dochteronderneming van Evogene Ltd., een bedrijf in computerbiologie dat ook in Israël is gevestigd. Computationele biologie is een nieuw opkomend veld, dat computationele methoden ontwikkelt en toepast om biologisch onderzoek vooruit te helpen.

Het bio-techbedrijf benadrukte het belang van de samenwerking tussen innovatieve technologieën en landbouw.


Gezien de wereldwijde tarwetekorten en stijgende prijzen verwacht Lavie Bio in de nabije toekomst een grote vraag naar haar product.


"Ik ben zeer verheugd te kunnen melden dat onze eerste productlancering in de VS succesvol was, gezien de sterke vraag en dat we onze eerste productierun voor het groeiseizoen van 2022 volledig hebben uitverkocht", aldus Chief Business Officer van Lavie Bio, de heer Dotan Borenstein.


"We zien onze lancering van result™, onze volledig duurzame bio-inoculant oplossing voor zomertarwe, op het perfecte moment, die kan bijdragen aan het veiligstellen van de wereldwijde voedselvoorziening.


113 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page