top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Met geschreeuw vallen Israëlische ministers IDF-chef aan tijdens kabinetsvergadering

Foto Haim Zach / GPO


De kabinetsvergadering afgelopen donderdagavond ontaarde in een schreeuw-en scheldpartij nadat minister van Financiën Smotrich, minister van Nationale Veiligheid Ben-Gvir, minister van Transport Miri Regev en minister van Regionale Samenwerking Amsalem schreeuwend de IDF-chef en zijn medewerkers aanvielen.


Reden was het feit dat de IDF naar verluidt van plan was functionarissen die de terugtrekking uit de Gazastrook in 2005 hadden gesteund, te laten deelnemen aan een onderzoek naar de gebeurtenissen voorafgaand aan het bloedbad van 7 oktober.


Op een gegeven moment schreeuwde minister van Oorlogskabinet Benny Gantz tegen de ministers die de stafchef aanvielen en zei: "Dit is een professioneel onderzoek, wat heeft het te maken met de terugtrekking en de redenering? De stafchef voert verdomd een onderzoek uit naar wat er nu is gebeurd om de doelstellingen van de oorlog te dienen en ons vermogen om ons voor te bereiden op een conflict in het noorden. Dit is geen nationaal onderzoek”, aldus Walla.


Een van de ministers vertelde aan KAN News dat "het een verachtelijke discussie was die ontplofte. Ze vielen het leger aan. Enkele hoge leden van het defensie-establishment bleven in het midden."


Een andere minister verklaarde dat "ons werd verteld dat ze het geschreeuw van de ministers van buiten de vergaderruimte hoorden."


“Het is een schande wat daar is gebeurd. Je kunt het leger bekritiseren, maar ze hebben de stafchef persoonlijk en eindeloos aangevallen. Je moet nadenken of dit forum het waard is om beslissingen te nemen op het niveau van ons veiligheidsbeleid. Ik denk niet 'Ik wil er niet aan denken wat er zal gebeuren als onze soldaten in het veld horen wat daar is gebeurd en hoe ze hun stafchef hebben aangevallen', zei een andere minister tegen KAN.


Uiteindelijk brak premier Benjamin Netanyahu de bijeenkomst af en zei tegen Halevi: "Soms moet je naar de ministers luisteren."
908 weergaven4 opmerkingen

4 commentaires


GERT reininga
05 janv.

Sterkte

J'aime

Henk Vinke
Henk Vinke
05 janv.

Ze dachten, dat ze in de Knesset waren

J'aime

Marcel Bijmolen
05 janv.

Levensgevaarlijk dit soort discussies,zeker als je midden in een oorlog zit

J'aime
Linda Dekie
Linda Dekie
05 janv.
En réponse à

hoe is het mogelijk? wat Israel NU nodig heeft is eenheid en samenwerking en vooral respect en waardering voor de IDF alleen SAMEN kan deze oorlog en de Terreur overwonnen worden het is NIET het moment voor politiek Israel moet eerst en vooral overleven de Israëlische soldaten zijn daar op dit ogenblik voor aan het vechten steun ze tenminste

J'aime
bottom of page