top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Minister van Defensie Gallant ontmoet de Nederlandse minister van Defensie Kajsa Ollongren

Foto Ariel Hermoni / MoD


Ik wist niet dat ze in Israel was, maar vandaag (woensdag) ontving minister van Defensie Yoav Gallant zijn Nederlandse collega, minister van Defensie Kajsa Ollongren, op het hoofdkwartier van het Ministerie van Defensie in Tel Aviv.

De ministers hielden een één-op-één discussie, gevolgd door een bredere briefing samen met hun respectieve teams. De bijeenkomst werd bijgewoond door hoofd van het directoraat Strategische Planning, majoor-generaal Eliezer Toledano, hoofd van het directoraat Internationale Samenwerking bij het MOD Yair Kulas, stafchef van de minister van Defensie Shachar Katz en militair secretaris Brig. Generaal Guy Markizano.

Minister Gallant gaf een strategisch overzicht van veiligheids- en beleidsuitdagingen op alle fronten, terwijl generaal-majoor Toldenano een operationele briefing gaf over de ontwikkelingen in de oorlog tegen de terroristische organisatie Hamas en de dreiging die uitgaat van Hezbollah in het noorden.

Minister Gallant benadrukte de bron van de instabiliteit in de hele regio: Iran, en benadrukte de belangrijke rol van de internationale gemeenschap bij het aanpakken van de regionale agressie en nucleaire ambities van Iran.

De minister sprak zijn waardering uit aan minister Ollongren voor haar tweede bezoek aan Israël sinds het uitbreken van de oorlog – een uiting van de solidariteit en het partnerschap tussen de defensie-instellingen en naties van de landen.

423 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page