israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Ministerie van Buitenlandse Zaken roept opnieuw Israëli's op Oekraïne snel te verlaten


Via ministerie van Buitenlandse Zaken


Naar aanleiding van de situatieanalyse die zaterdagavond heeft plaatsgevonden op het ministerie van Buitenlandse Zaken en een reeks gesprekken van de directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken met relevante partijen op de Veiligheidsconferentie van München en de gebeurtenissen in Oost-Oekraïne, herhaalt het ministerie haar oproep aan Israëlische burgers in Oekraïne om het land onmiddellijk te verlaten.


Het uitbreken van de vijandelijkheden in Oekraïne kan snel en hard zijn.


Om Israëlische burgers te helpen, heeft het ministerie besloten dat ambassadeur Michael Brodsky en het ambassadepersoneel voorlopig in Kiev blijven en zondag de consulaire afdeling van de ambassade openen om reisdocumenten te verstrekken aan burgers die hen.


Het ministerie van Buitenlandse Zaken volgt de ontwikkelingen en de besluiten van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk om hun ambassades in Kiev te evacueren en naar de stad Lvov te verhuizen. In afwachting van een nader besluit blijft de Israëlische ambassade voorlopig in Kiev; het doel van het ministerie is om de afgezanten van de staat Israël in Oekraïne te beschermen en tegelijkertijd een oplossing te bieden voor Israëlische burgers.

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws