top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ministerie van Volksgezondheid: door klimaatverandering meer Israëli's in het ziekenhuis


Screenshot YouTube


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft een verband gevonden tussen de opwarming van de aarde en de stijging van het aantal Israëli's dat in het ziekenhuis is opgenomen voor hart-, hersen- en vaatziekten.


"Hoe warmer verschillende Israëlische steden worden, hoe meer ziekenhuispatiënten er zijn", zegt de onderzoeker van het ministerie die het team leidt dat de effecten van de klimaatcrisis op het gezondheidssysteem onderzoekt, aldus meldt Haaretz.


Het ministerie van Volksgezondheid pas onlangs begonnen met het onderzoeken van de opwarmingseffecten op het ziektecijfer van de lokale bevolking, terwijl twee keer zo snel opwarmt als het wereldgemiddelde.


In het afgelopen jaar besefte het ministerie van Volksgezondheid dat het de kwestie niet langer kon negeren en startte een alomvattend onderzoek naar de impact van klimaatverandering op ernstige ziekten onder Israëli's, leerde Haaretz.


Door de klimaatcrisis neemt het aantal hittegolven in Israël toe. De meteorologische dienst heeft gewaarschuwd dat in de komende drie decennia het aantal dagen waarop de temperatuur in Israël meer dan 34 graden zal bedragen, zal stijgen, en in de afgelopen decennia is de frequentie van hittegolven sterk toegenomen.


De studie bestaat uit gegevens van meer dan 1 miljoen gehospitaliseerde patiënten in de meeste Israëlische ziekenhuizen in de periode 2011-2020. Voorlopige bevindingen wijzen op een duidelijke correlatie tussen de opwarming van de aarde en de stijging van het aantal ziekenhuispatiënten, zeggen de wetenschappers.


"We begrijpen dat de klimaatcrisis gevolgen heeft die we nog niet hebben onderzocht", vertelde de leider van het onderzoeksteam, dr. Isabella Karkis van de afdeling Milieu-epidemiologie van het ministerie van Volksgezondheid, aan Haaretz. Karkis en haar team werken samen met de Meteorologische Dienst en professor Lena Novack, een biostatisticus van het Negev Environmental Health Research Institute.


“We wisten van de correlatie tussen hart- en vaatproblemen en klimaatverandering, maar er was geen informatie over de Israëlische bevolking. Veel van de gegevens hebben ons verrast, 'zei Karkis tegen Haaretz.


“Natuurlijk is dit slecht en verontrustend. Al in dit stadium kunnen we concluderen dat we de oudere bevolking in Israël beter moeten beschermen tegen klimaatveranderingen. Wanneer we de studie hebben voltooid, zullen we begrijpen welke richtlijnen we moeten uitvaardigen.


Ongeveer een maand geleden publiceerde het medische tijdschrift The Lancet een rapport over het stijgende aantal sterfgevallen door hitte over de hele wereld als gevolg van de opwarming van de aarde. Uit het rapport bleek ook dat sterfgevallen als gevolg van hitte onder mensen van 65 jaar en ouder de afgelopen vier jaar met 68 procent zijn toegenomen in vergelijking met 2000-2004.


In mei vond een studie uitgevoerd door het Ministerie van Milieubescherming en wetenschappers van de Universiteit van Tel Aviv een verband tussen de dood van honderden Israëli's en hittegolven. De wetenschappers zeggen dat in acht hittegolven in Israël tussen 2012 en 2020 een overschot van 363 doden is geconstateerd, vergeleken met het gemiddelde aantal doden in de voorgaande drie jaar.95 weergaven1 opmerking

1 Σχόλιο


GERT reininga
02 Δεκ 2022

Sterkte

Μου αρέσει
bottom of page