top of page
  • Simon Soesan

Mohammed (2) - opnieuw had Simon Soesan een gesprek met zijn vriend in Gaza, waardoor schokkende onthulling

Screenshot YouTube


Net voor het weekend weer een telefoontje van mijn oude (letterlijk en figuurlijk) vriend in Gaza. Daar Israel nu in zuid-Gaza een groot veldhospitaal heeft neergezet voor de Gazanen (we zijn namelijk zo gruwelijk tegenover de burgerbevolking daar…) is hij ernaar toe gegaan met zijn zoon, die, zoals ik al verteld heb in mijn eerdere verslag, in elkaar geslagen werd door Hamas-helden omdat hij voedsel probeerde te krijgen.


Hij vroeg simpelweg aan een verpleegster daar of hij even iemand kon bellen en deze soldaten gaven hem haar mobieltje, zonder verder vragen te stellen.


Tijdens ons gesprek nam ik notities, want hij had veel te vertellen. Ik laat u hierbij zijn relaas lezen, waar ik de persoonlijke dingen heb weggelaten om duidelijke redenen:


“De Hamas-leiders lopen hier in het zuiden rond, nadat ze hun baarden hebben afgeschoren, en uiteraard lopen ze niet in uniform of met iets waarbij ze herkend kunnen worden door jullie leger.” Voornamelijk worden ze uitgescholden en velen spugen in hun richting, maar je moet oppassen want water en voedsel staat onder hun beheer.


Ze verschuilen zich in de gebouwen en kantoren van het Rode Kruis en de UNRWA omdat ze weten dat jullie daar niets zullen uithalen.


“De diverse Arabische landen gaven wat hulp, maar dat is een lachertje: Jordanië mocht van jullie pakketten uit de lucht laten vallen. Nou, dat was één keer, waarschijnlijk voor de pers, en toen hield het op. Egypte, die vuillakken, stuurden ons bedorven meel en ander voedsel wat bedorven is, terwijl de luxe tweebaans tunnels tussen Egypte en Gaza gewoon open zijn – maar in slechts één richting: vanuit Egypte stromen dagelijks wapens, raketten, munitie en wagens naar binnen, waar ook jullie schijnbaar niets aan doen. Het wordt gewoon oogluikend toegestaan.


De meeste personenwagens die via die tunnels naar binnenkomen komen uit Europa, vaak nog met de originele nummerborden uit Nederland, Duitsland, België en Frankrijk, want ze zijn allemaal gejat. Vanuit Gaza naar Egypte kunnen alleen Hamas Leden gaan, dus dat is voor ons geen optie.


De gegijzelde Israëli’s worden soms, verkleed als vrouwen in een complete hijab, over straat naar andere schuilplekken gebracht. Je kunt het zien aan de manier waarop ze lopen, want ze kunnen nog amper lopen, en de gladgeschoren Hamas Honden die ze begeleiden, want ze weten dat jullie vrouwen met een hijab niet controleren. 


“Gister was er een opstootje toen jullie 200 vrachtwagens toelieten met voedsel, wat meteen werd ingepikt door de Hamas en later aan ons sporadisch verkocht zal worden voor woekerprijzen of sex.


Mensen werden boos en begonnen te schreeuwen, dus schoten ze in de lucht en schreeuwden dat Hamas de oorlog heeft gewonnen, nu zelfs het ICJ in Den Haag hun verhaaltjes gelooft en Israël zwaar voor schut staat. Ik vraag me af in welke wereld een bizarre agressor zijn slachtoffers kan beschuldigen van volkerenmoord en nog gelooft kan worden ook, maar schijnbaar snapt niemand daar wat er hier aan de hand is.


Mijn familie heeft eindelijk weer medicijnen en mijn zoon wordt bijna dagelijks behandeld in het Jodenziekenhuis, zoals wij het noemen. Je weet dat Aisha, mijn vrouw, hartpatiënt is en al meer dan een mand geen medicijnen kreeg, maar dat is nu geregeld dankzij jullie.


“Sinwar (de Hamasleider) maakt zich geen zorgen meer. Hij verschuilt zich, omringd door Israëlische gegijzelden die allemaal een bomvest aan hebben. Maar ook omdat de wereld waarschijnlijk de oorlog zal stoppen, lacht hij zich kapot en laat dat, via zijn handlangers, ons dagelijks weten. Hij belooft revanche aan elke Gazaan die niet achter Hamas staat en geeft ook hinten dat de 7de oktober slechts een ouverture was van wat er nog komen zal. Niet dat we voelen dat dit de wereld iets interesseert. Tonnen geld komen nog steeds via Egypte naar binnen, schijnbaar zijn er nog idioten dat hun donatie aan de Hamas bij ons, het volk zal aankomen. Idioten.


“De regen laat zien wat Gaza werkelijk is, en dat heeft niets met jullie verwoestingen te maken: we hebben geen wegen, geen riolering, niets. En zijn er al Hamas-leden die snel firma’s oprichten die zogenaamd Gaza zullen herbouwen, zodat ze door kunnen gaan met het stellen van geld wat ons toe behoort te komen.

“De enige manier om deze bizarre tijden te beëindigen is om ons van Hamas te verlossen, maar ik vermoed dat het de Hamas gelukt is om het slachtoffer te spelen. Daardoor behoort de toekomst hier aan de Hamas en niet aan ons.”


Meer dan honderd dagen lijdt de burgerbevolking aan beide zijden en er is nog geen einde in zicht. Ik heb Mohammed belooft dat, zodra het weer rustig is, ik zal proberen naar hem toe te komen of dat hij naar ons toe komt, we moeten het nog zien.


Ondertussen hebben Mohammed en ik nog iets in het gemeen: dagelijks worden we gebombardeerd: hij in Gaza, ik in noord Israel.


En terwijl het ICJ in Den Haag zich verdiept of wij, Israël, oorlogsmisdaden hebben begaan en weigert zich te verdiepen in de gruweldaden van Hamas op 7 oktober, worden er in Nederland treinstations bezet. 


Nee, niet omdat de gegijzelde Israëli’s dagelijks verkracht worden, zoals we hoorden van vrijgelaten gegijzelden, en ook niet omdat het Rode Kruis weigert de gegijzelden te bezoeken of medicijnen te geven. 


Nee, ze protesteren omdat ehhh…moeten ze nou echt een reden hebben?


2.079 weergaven1 opmerking

1 Kommentar


Joost Goudeket
Joost Goudeket
12. Jan.

Normale relaties met arabieren daterend uit de tijden voor de vervloekte Oslo akkoorden Israel dwongen tot het installeren van de Egyptische aartsterrorist Arafat als "palestijns" opperhoofd.......daarna kwam de zondvloed aan haat.

Gefällt mir
bottom of page