top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Monet, Van Gogh? Nee, Israëlisch bedrijf laat AI kunst voor je muren maken


De ingebouwde DALL-E generatieve AI van Daydream heeft dit kunstwerk gemaakt op basis van het verzoek van de klant om "Een uil en een robot die lunchen in de straten van Parijs." Foto met dank aan Mixtiles via ISRAEL21C


Mixtiles heeft het al supergemakkelijk gemaakt om van je foto's zelfklevende, verwijderbare wandtegels te maken. Je kunt ze rechtstreeks vanaf je telefoon bestellen om ze overal gratis te laten bezorgen.


Nu heeft het in Tel Aviv gevestigde bedrijf het plezier nog een tandje hoger gezet met Daydream , waarmee de magie van generatieve AI naar op maat gemaakte ingelijste kunst wordt gebracht.


Als je op zoek bent naar hoogwaardige kunstwerken en materialen, dan is Daydream niets voor jou. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare, gemakkelijke manier om je muren op te fleuren met een foto die je zelf hebt bedacht, vind je deze unieke ervaring misschien verslavend.


Typ een beschrijvende tekst en binnen enkele seconden zie je vier voorbeelden van kunstwerken in elk van de zes stijlen: olieverfschilderij, digitale kunst, abstracte schilderkunst, potloodschets, waterverf en éénregelige kunst.


Deze klant heeft "Een astronaut die een ruimtestation op Mars bezoekt en de blauwdrukken leest" ingevoerd op de Daydream-site en hier is het resulterende kunstwerk. Foto met dank aan Mixtiles via ISRAEL21C


Om het servies uit te proberen, voerde Abigail Leichman van ISRAEL21C het eerste beeld in dat in haar opkwam: "cascade van gekleurde knikkers."


Aangedreven door het bekroonde DALL-E- systeem van het Amerikaanse bedrijf OpenAI, verschenen 24 mogelijke permutaties van trapsgewijze marmeren afbeeldingen op haar scherm.


Zo zagen de opties voor olieverfschilderijen eruit op mijn Daydream-scherm. Screenshot door Abigail Leichman via ISRAEL21C


Nadat zij haar favoriete staal had gekozen, kreeg ik te zien hoe het eruit zou zien in verschillende lijsten. Ik koos het gewenste frame en de maat, vulde mijn gegevens in en dat was dat.


De cascade van gekleurde knikkers weergegeven in abstracte modus op Daydream. Screenshot door Abigail Leichman via ISRAEL21C


Het duurde ongeveer vijf minuten van begin tot eind, hoewel ik gemakkelijk de helft van mijn dag had kunnen verspillen met het typen van teksten om te zien hoe DALL-E ze zou weergeven.


Babyolifanten in bad? Zonnebloemen vallen op Mars? Beren die tai chi doen? Stilleven met aubergines en pruimen? Alles is mogelijk.


Zelfexpressie

“Waarom versieren mensen hun muren, zoals ze al doen sinds mensen voor het eerst in grotten leefden? Nadat we miljoenen klanten hebben geholpen met het maken van muren waar ze van houden, weten we dat het antwoord het verlangen naar zelfexpressie is”, zegt Mixtiles medeoprichter Eytan Levit.


"In plaats van catalogi door te spitten om een ​​kunstwerk te vinden dat je aanspreekt, kun je met Daydream letterlijk een meesterwerk maken in je eigen woorden dat je gedachten, dromen en emoties weerspiegelt."


Deze klant vroeg om een ​​kunstwerk met daarop "Een 5-jarig meisje met krullend haar, dansend in het veld met vlinders." Foto met dank aan Mixtiles via ISRAEL21C


Opgericht in 2016 door Levit met David Katz, verkoopt Mixtiles nu jaarlijks meer dan 10 miljoen fototegels.


Het OpenAI partnerschap was volkomen logisch. DALL-E is een van de meest populaire generatieve AI-tools op internet, met meer dan drie miljoen gebruikers die vier miljoen tekst-naar-kunst-afbeeldingen per dag genereren."De integratie van DALL-E met het naadloze ontwerpproces van Mixtiles opent de mogelijkheid voor gebruikers om eenvoudig door AI gegenereerde afbeeldingen te maken die hun kenmerkende smaak en stijl in de echte wereld weerspiegelen", zegt Peter Welinder, VP Product en Partnerships bij OpenAI.


"We kunnen niet gelukkiger zijn om AI-kunst in de handen en huizen van mensen te plaatsen."


De prijs is afhankelijk van de grootte, het frame en andere optionele functies. Het varieert van ongeveer $ 14 voor 21 × 21 centimeter (ongeveer 8 inch in het vierkant) tot ongeveer $ 100 voor 50 × 50 cm (ongeveer 20 inch in het vierkant). Je kunt dat budget niet verslaan voor ingelijste aangepaste kunstwerken.


Klik hier voor meer informatie over Daydream.61 weergaven0 opmerkingen
bottom of page