israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na 19 raketten op noord Israël beschiet de IDF met artillerie het gebied van de lancering in Libanon


Het gebied in noord Israël waarin de raketten neerkwamen


Nadat Hezobollah rond 11 uur vradagochtend 19 reaketten op noord Israël heeft afgevuurd, is de IDF begonnen met beschietingen richting het gebied in Libanon van waaruit de raketten werden afgevuurd.


In een verklaring aan de pers deelde IDF-woordvoerder, brigadegeneraal Ran Kochav mee dat Hezbollah een ongebruikelijk spervuur ​​van 19 raketten had afgevuurd ​​op noord Israël Israël en dan met name het gebied rond Har Dov.


3 raketten kwamen in Libanon terecht, 10 raketten werden neergehaald door de Iron Dome , en 6 raketten kwamen in onbewoond gebied in Har Dov terecht.


In een verklaring zei de door Iran gesteunde terreurgroep Hezbollah dat het de projectielen op vrijdag had afgevuurd, die naar eigen zeggen kwamen als reactie op recente Israëlische luchtaanvallen in Libanon. “Het islamitische verzet heeft open gebieden in de buurt van de Sheba Farms beschoten met tientallen 122 mm-raketten”, aldus de verklaring in de Arabische media.


De IDF zei dat het was begonnen met een golf van artillerie-aanvallen op het gebied van waaruit de raketten werden afgevuurd.


Het leger voegde eraan toe dat er geen speciale instructies waren voor bewoners in het gebied. "De routine van het normale burgerleven aan de Libanese grens moet worden gehandhaafd", zei de IDF in een verklaring.De woordvoerder van het leger zei dat we er geen belang bij hebben het conflict te intensiveren of een oorlog te beginnen, maar we zullen niet toestaan ​​dat het grensgebied een actieve frontlinie wordt", zei hij, eraan toevoegend dat de IDF haar superioriteit in de lucht boven Zuid-Libanon zal handhaven.


Premier Naftali Bennett, minister van Defensie Benny Gantz, IDF-stafchef Aviv Kohavi en andere veiligheidsfunctionarissen zullen gesprekken voeren om de mogelijke acties van Israël na de aanval van vrijdag te bespreken.


Minister van Defensie Gantz had eerder op vrijdag een ontmoeting met IDF Opperbevelhebber Kohavi en andere hoge officieren, en hij zei in een verklaring van zijn kantoor dat hij "het belang benadrukte van het onderhouden van nauw contact en het thuisfront te voorzien van voortdurende updates."


Minister van Defensie Benny Gantz ontmoet op 6 augustus 2021 IDF-stafchef Aviv Kohavi en andere topofficieren op het militaire hoofdkwartier van Kirya in Tel Aviv. Foto Ariel Hermoni/ministerie van Defensie


De VN-vredesmissie in Libanon, bekend onder de afkorting UNIFIL, zei vrijdag dat de situatie "zeer ernstig" was. “UNIFIL heeft raketlanceringen vanuit Libanon gedetecteerd en artillerievuur door Israël als antwoord daarop. Dit is een zeer ernstige situatie en we dringen er bij alle partijen op aan om het vuren te staken", zei UNIFIL in een verklaring.

152 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws