top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na dood 3 gijzelaars is verder onderzoek gedaan

Gevonden help sign. Foto IDF woordvoerder


Na het tragische incident waarbij drie Israëlische gijzelaars per ongeluk werden gedood door IDF-soldaten, werden huiszoekingen uitgevoerd in een gebouw naast de plaats waar het incident plaatsvond.


Er werden borden gevonden die om hulp riepen, waarbij kennelijk gebruik werd gemaakt van overgebleven voedsel. Uit veldonderzoek blijkt dat de drie gijzelaars zich enige tijd in het gebouw bevonden waar de borden hingen.

Het incident wordt onderzocht.


De IDF heeft de families op de hoogte gebracht van de aanvullende bevindingen die tot nu toe zijn gevonden, en zal dat blijven doen.

521 weergaven3 opmerkingen

3 Comments


R Thomasson
R Thomasson
Dec 18, 2023

Het geval met de drie ontvoerden (ik zou het geen incident noemen) is een klap in het gezicht van velen die nog enige vertrouwen hebben in de leiding van het IDF, de geheime diensten en de regering van Israël. Men vraagt zich af wat voor mensen hebben nu de leiding? Hoe schadelijk zijn ze voor het land en de bevolking? Het begint al met de meisjes van de observatiepost bij de grens die hun werk prima hadden gedaan. Ze hadden herhaaldelijk gewaarschuwd voor ongebruikelijk gedrag van de Hamas die steeds grimmige vormen nam. Niemand luisterde naar ze. Het zijn maar meisjes! Dezelfde is gebeurd met een vrouwelijke inlichtingenofficier die een gedetailleerd rapport heeft gebracht; inclusief datum aanval. Het rapport werd…

Like
R Thomasson
R Thomasson
Dec 20, 2023
Replying to

@P de Olde. In Friesland zijn de mensen heel nuchter. Ze hebben een haarscherpe kijk op de realiteit, en vaak met een flinke dosis cynisme. Dat vind ik heel leuk. Bijvoorbeeld: de meeste spreuken op hangboorden in de rest van Nederland hebben veel met God en positieve mindset. In Friesland dragen de hangboorden spreuken als: de dagen hawwe blau oan 'e loft en binne griis fan ellinde. .. de dagen hebben blauw in de lucht en zijn grijs van ellende. Wat deze twee mannen proberen ons te vertellen is best mooi, maar zeer onpraktisch en vooral niet realiteitsbestendig. Hoe lang moet een volk in de donker blijven leven, totdat er weer licht komt? Wij hebben hier op het dak van…

Like
bottom of page