israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Na vijf dagen van gevechten is de economische schade voor Israël al € 230 miljoen


Screenshot KAN nieuws


Een analyse door de economische afdeling van de Israel Manufacturers Association geeft aan dat de cumulatieve schade aan de Israëlische economie als gevolg van de escalatie van de confrontatie tussen Israël en Hamas per dag ongeveer NIS 180 miljoen (€ 45 miljoen) voor elke dag van gevechten bedraagt.


De schatting van de Manufacturers Association heeft betrekking op de schade aan bedrijven en fabrieken als gevolg van het werken in overeenstemming met de IDF Home Command-richtlijnen, waardoor de bedrijfsactiviteiten in Midden- en Zuid-Israël werden beperkt.


De schatting is gebaseerd op de kosten van een dag werken, in de veronderstelling dat ongeveer 35% van de werknemers in het zuiden van Israël afwezig was op het werk en ongeveer 10% in het centrum niet konden werken.


Bij deze schatting is geen rekening gehouden met de financiële schade als gevolg van directe treffers op bedrijfspanden, schade aan de winstgevendheid en indirecte schade zoals reputatieschade bij buitenlandse klanten, geannuleerde deals, het niet halen van deadlines, enzovoort. Gezien de ernstige schade van de raketten en de rellen, zal de economische schade aan het einde van de gevechten veel groter zijn.101 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws