israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nationaal Holocaust Namenmonument wordt op 19 september door de Koning onthuld


Nationaal Holocaust Monument. Screenshot YouTube


Op zondagmiddag 19 september 2021 onthult koning Willem Alexander samen met Jacques Grishaver, voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité, het nieuwe Holocaust Namenmonument in Amsterdam.


Met het Holocaust Namenmonument krijgt Nederland ruim 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog eindelijk een monument met de namen van de 102.000 Nederlandse Holocaustslachtoffers die geen graf hebben. Het door de Pools-Amerikaanse architect Daniël Libeskind ontworpen monument staat aan de Weesperstraat in Amsterdam.


In de naastgelegen Hoftuin van de Protestantse Diakonie vindt op 19 september een besloten programma plaats, onder meer minister-president Mark Rutte en Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema spreken de beperkte groep genodigden toe.

Aansluitend onthult koning Willem-Alexander samen met Jacques Grishaver het monument, in aanwezigheid van een aantal overlevenden en nabestaanden.U kunt de onthulling live volgen:

De onthulling wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 1.

De uitzending begint om 13:30 uur en duurt tot circa 15:15 uur.


Het officiële programma gaat om 14:00 uur van start, waarbij als ceremoniemeester Jeroen Krabbé zal optreden.


Na het uitspreken van de Kaddisj en Yizkor gebeden zal de openingsplechtigheid worden verricht, waarna Koning Willem-Alexander in het monument in gesprek met een aantal overlevenden.

207 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws