top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nederland is het eerste land aan wie Israël voor $305 miljoen het Puls artilleriesysteem verkoopt


PULS artillerie-raketlanceersysteem. Foto Elbit Systems


Nederland is het eerste land aan wie Israël het door Elbit Systems ontwikkelde nieuwe Puls artilleriesysteem verkoopt. Het gaat om een vijf-jarig contract ter waarde van $305 miljoen.


Volgens het contract zal Elbit Systems 20 PULS-artillerie-raketsystemen leveren die zijn geïntegreerd op het door COMMIT (voorheen DMO) geselecteerde vrachtwagenplatform, evenals raketten en raketten met verschillende bereiken en trainings- en ondersteuningsdiensten.


PULS biedt een uitgebreide, kosteneffectieve oplossing, die het afvuren van zowel vrij vliegende raketten als nauwkeurig geleide raketten en raketten van 12 km tot 300 km ondersteunt. De PULS-draagraket is een volledig aanpasbaar lanceersysteem en kan worden gemonteerd op een breed scala aan platformen op wielen en rupsbanden, waardoor de onderhouds- en opleidingskosten voor oudere wagenparken aanzienlijk worden verlaagd.


Minister van Defensie, Yoav Gallant: "Het Israëlische defensie-establishment blijft een bron van nationale trots en internationaal succes voor de staat Israël. De defensieoplossingen die door de Israëlische defensie-industrie zijn ontwikkeld, stellen ons in staat onze banden met landen over de hele wereld te versterken als versterking van de positie van Israël in de wereld. Ik prijs deze belangrijke overeenkomst die samen met het Nederlandse Ministerie van Defensie is ondertekend, en heb er alle vertrouwen in dat onze samenwerking zal blijven groeien."


Minister van Defensie Yoav Gallant keurde de overeenkomst goed onder leiding van de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Defensie, generaal-majoor (res.) Eyal Zamir, die gisteren (woensdag) in Nederland werd ondertekend door de directeur van SIBAT, Brig. Generaal (res.) Yair Kulas en zijn Nederlandse tegenhanger, commandant van de Koninklijke Landmacht, luitenant-generaal MH (Martin) Wijnen MMAS.


Foto Ministerie van Defensie


Dit is de eerste GTG-defensie-exportovereenkomst tussen Israël en Nederland, en een van de grootste overeenkomsten tussen Israël en een Europees land in de afgelopen jaren.


Het Israëlische Ministerie van Defensie zal door Elbit Systems gemaakte PULS (Precise & Universal Launching System) artillerie-raketsystemen leveren aan de Koninklijke Landmacht. Het 5-jarige contract heeft een waarde van $ 305 miljoen.Directeur van SIBAT, Brig. Generaal (res.) Yair Kulas: "Het is een eer voor mij om leiding te geven aan het eerste regering-tot-regering defensiecontract met Nederland voor het PULS-raketartilleriesysteem voor lange afstanden. Deze belangrijke gebeurtenis symboliseert de strategische relatie tussen onze landen en vormt een kans om ons partnerschap te versterken op basis van wederzijdse waarden en moraal. Ik wens ons allemaal, het Nederlandse Ministerie van Defensie, Elbit Systems en het Israëlische Ministerie van Defensie, een vruchtbare en succesvolle samenwerking."Bezhalel (Butzi) Machlis, President en CEO van Elbit Systems: “Ik dank de Ministeries van Defensie van Israël en Nederland voor deze baanbrekende overeenkomst. De overname van de PULS-oplossing van Elbit Systems zal het vermogen van de Koninklijke Landmacht vergroten om effectieve indirecte vuursteun te bieden. Het zal ook interoperabiliteit bieden met NAVO-klanten die deze systemen hebben aangeschaft. Dit contract bevestigt verder de geavanceerde militaire technologieën van Elbit Systems en onze sterke partnerschappen met NAVO-landen in heel Europa."

749 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page