top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nederland op lijst van 40 landen waarvan terugkerenden in Israël 7 dagen in quarantaine moeten


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft de lijst met landen waarvan terugkeerders verplicht 7 dagen in quarantaine moeten, uitgebreid tot 40 landen waaronder Nederland.


Er zijn aan de reeds bestaande lijst 18 landen toegevoegd, waaronder dus Nederland, maar ook bijvoorbeeld de USA en Frankrijk. Het maakt niet uit of je wel of niet bent gevaccineerd, de 7 dagen qurantaine geldt voor iedereen die uit een van die landen terugkeert.


Op de lijst met landen staan o.a. Oekraïne, Italië, IJsland, de Verenigde Staten, Botswana, Bulgarije, Duitsland, Nederland, Tanzania , Griekenland, Malawi, Egypte, Tsjechië, Frankrijk, Cuba, Rwanda en Tunesië.


Dit gaat betekenen dat vele tienduizenden Israëlis die de komende dagen terugkeren van vakantie in quarantaine moeten.


Reisbureaus melden inmiddels dat het annuleringen regent van reizigers die na het bekend worden van de lijst hebben belsoten niet naar het buitenland te gaan en liever thuisblijven.


Later op disndag zullen meer beperkingen bekend worden om te proberen de stijging van het aantal dagelijkse besmettingen tot staan te brengen, nadat er op maandag 3.818 nieuwe besmettingen waren geteld.
128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page