top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nederlandse regering laat David Icke land niet in


Screenshot YouTube


De Nederlandse regering bevestigd berichtgeving van RTLNieuws en heeft de Britse antisemiet en Holocaust ontkenner David Icke de toegang tot Nederland geweigerd.


Volgens ingewijden wordt David Icke geweerd op grond van het 'risico voor de openbare orde', dat zijn optreden met zich mee zou brengen.


De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND gaf het advies Icke de toegang te weigeren na overleg met de politie en de NCTV. Verantwoordelijk staatssecretaris Eric van der Burg neemt dat advies over. Ook burgemeester Halsema van Amsterdam is inmiddels op de hoogte van het besluit.


Icke zou zondag spreken tijdens een demonstratie van Samen voor Nederland die eerder vandaag door de gemeente Amsterdam was verplaatst van de Dam naar het Museumplein.


Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) noemde zijn ideeën ‘walgelijk’. Bijna alle partijen in de Amsterdamse gemeenteraad vroegen burgemeester Halsema te voorkomen dat Icke zou komen spreken en sprak vrijwel de gehele Amsterdamse gemeenteraad zich uit tegen de komst van Icke.


De Nationaal Coördinator Antisemitisme Bestrijding (NCAB) Eddo Verdoner wees er eerder op dat Icke ‘oude antisemitische verhalen, verpakt in een nieuw jasje’ verspreidt.


Eerder weigerde de organisatie gehoor te geven aan een oproep van de Amsterdamse driehoek om af te zien van de spreker Icke wegens zijn „antisemitische en kwetsende uitspraken in het verleden.”


279 weergaven1 opmerking

1 Comment


Henk Vinke
Henk Vinke
Nov 03, 2022

Komt goed uit. Ik was mijn fluitje kwijt. Ik ga nu later.

Like
bottom of page