top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Netanyahu: We hoorden een duidelijke levensbedreiging van de premier van Israël


Foto GPO


Premier Benjamin Netanyahu reageerde zaterdagavond op online bedreigingen van zijn leven door te zeggen dat "alle grenzen worden overschreden" en drong er bij de politie op aan op te treden tegen opruiing.


Zijn uitlatingen kwamen als reactie op wat Ze'ev Raz, een voormalige luchtmachtpiloot die in 1981 deelnam aan de gevierde missie om een ​​Iraakse kernreactor te bombarderen, eerder had geschreven op Facebook: "Als een premier opstaat en dictatoriale bevoegdheden voor zichzelf op zich neemt, is hij een dode man, zo simpel is het"


Hij trok die verklaring zaterdagavond in, nadat de politie had aangekondigd een onderzoek te starten.


Netanyahu zei: "De afgelopen weken zijn we getuige geweest van een groeiende golf van dagelijkse opruiing, die grenzen overschrijdt. Het leek erop dat alle grenzen werden overschreden door bedreigingen aan het adres van gekozen functionarissen en mijzelf, maar het lijkt erop dat dit niet het geval is, want vandaag hebben we gehoord en zag een expliciete dreiging om de premier van Israël te vermoorden.


Ik weet dat er een debat gaande is over wat de democratie in gevaar brengt, maar dit is niet iets dat ter discussie staat – dit is echt een gevaar voor de democratie.


Ik verwacht dat de wetshandhavers en veiligheidsfunctionarissen, die zich tijdens de ambtsperiode van de vorige regering zo duidelijk en scherp hebben uitgesproken over fenomenen die veel minder ernstig waren, zich – met dezelfde strengheid en duidelijkheid – zullen uitspreken tegen dit verschrikkelijke fenomeen. Ik verwacht dat de wetshandhavers onmiddellijk actie ondernemen tegen degenen die aanzetten tot moord, en ik verwacht dat de leiders van de oppositie zich net zo krachtig en krachtig uitspreken als ik.


Het hoofd van de binnenlandse veiligheidsdienst van Shin Bet, Ronan Bar, sprak zaterdagavond met de politiecommissaris over de "toename van gewelddadig en opruiend discours tegen gekozen functionarissen in het algemeen en de premier in het bijzonder", aldus I24-news.


"Er werd overeengekomen dat een beleid van nultolerantie van het wetshandhavingssysteem zal worden gevolgd ten aanzien van degenen die aanzetten tot geweld of oproepen tot schade aan individuen en gekozen functionarissen, evenals tot degenen die oproepen tot schade aan demonstranten", aldus de verklaring van het bureau.

171 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page