top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Netto supermarkt in Duitsland opent eerste kassaloze supermarkt ontwikkeld door Trigo uit Israël


Screenshot YouTube


Trigo, een in Israël gevestigd computervisiebedrijf, heeft maandag een samenwerking aangekondigd met discountsupermarktgigant Netto Marken-Discount (ook bekend als Netto) voor een hybride kassavrije supermarkt in München, Duitsland.


Trigo transformeert bestaande supermarkten in volledig autonome of hybride digitale winkels, waarbij AI-technologie wordt gecombineerd met aan het plafond gemonteerde camera's om een ​​innovatieve winkelervaring te creëren. Shoppers gebruiken een app om een ​​QR-code te scannen wanneer ze binnenkomen, en kunnen vervolgens items ophalen en vertrekken zonder eerst naar de kassa te gaan om af te rekenen.


Het aankoopbedrag wordt automatisch afgeschreven via de geregistreerde betaalmethode die is opgeslagen in de app.


Netto Marken-Discount heeft gebruik gemaakt van Trigo's AVG-conforme, privacy-by-design-oplossing die de winkelbewegingen en productkeuzegegevens van een shopper anonimiseert en geen biometrische of gezichtsherkenningsgegevens gebruikt.


Dit is een belangrijke doorbraak, aangezien Duitsland een van de strengste gegevens beschermings- en privacyregels ter wereld heeft.


"Deze Netto City-winkel, een van de hoofdbestanddelen van lokale en loyale kruidenierswinkels in de woonwijk van de wijk Schwabing West, zal Trigo's hybride, kassaloze oplossing brengen voor de winkelervaring met korting", zegt Michael Gabay, CEO bij Trigo.


Michael Gabay CEO van Trigo(L) en Daniel Gabay CFO (R) Foto via Trigo


"De buurt, vol met studenten die studeren aan de prestigieuze universiteiten in de buurt, maakt het de ideale plek om een ​​wrijvingsloze winkel te openen."


"De keuze om verder te gaan met het hybride, kassavrije formaat spreekt ook tot Netto's toewijding aan innovatie en klantervaring," voegt Michael Gabay eraan toe.


De winkel zal studenten en andere shoppers toegang geven tot gereduceerde prijzen op alledaagse goederen, waaronder versgebakken goederen, en fruit en groenten. Leeftijdsverificatie voor alcohol en tabak wordt eenmalig via de app verwerkt bij het eerste bezoek van klanten.


Om ervoor te zorgen dat shoppers die liever traditioneel afrekenen dat toch kunnen doen, heeft Netto gekozen voor een hybride concept waarbij de kassa wel bereikbaar blijft.


"Het formaat interfereert niet met de winkelervaring met korting die klanten kennen - ze kunnen nog steeds afrekenen met een traditionele kassier en in bulk of per krat kopen."Christina Stylianou, Head of Corporate Communications bij Netto Marken-Discount, zegt: “Met Pick&Go testen we een innovatieve winkelservice voor klanten. Tegelijkertijd kunnen we met dit nieuwe aanbod inspelen op de huidige wens van veel mensen naar minder contacten in het dagelijks leven.”
229 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page