top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuw fonds heeft tot doel Israëlische hightech-investeringen te stimuleren

Screenshot YouTube


In een poging om investeringen in Israëlische hightechbedrijven te stimuleren tijdens de aanhoudende periode van lokale en mondiale economische fluctuaties, hebben de Israel Innovation Authority (IIA) en het ministerie van Financiën onlangs een programma onthuld dat is ontworpen om institutionele entiteiten zoals verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen aan te moedigen en voorzorgsfondsen om te investeren in Israëlische durfkapitaalfondsen ter ondersteuning van lokale bedrijven, meldt ISRAEL21c.


Het Yozma Fund 2.0-initiatief zal de komende twintig maanden actief zijn en overheidsgelden gebruiken om aanzienlijke bedragen te investeren in durfkapitaalfondsen ter ondersteuning van Israëlische startups in een vroeg stadium . de lange termijn.

Het programma heeft een budget van 160 miljoen dollar aan staatsfondsen, bedoeld om minstens 700 miljoen dollar aan te trekken van institutionele investeerders. Het IIA zal 30 cent bijdragen voor elke dollar die door instellingen in Israëlische durfkapitaalfondsen wordt geïnvesteerd, en zal ook afstand doen van zijn aandeel in de opbrengsten om het rendement voor investeerders te vergroten.


In tegenstelling tot eerdere initiatieven opereert het Yozma Fund 2.0 onafhankelijk van het IIA, waardoor beleggers beslissingen kunnen nemen die aansluiten bij hun investeringsbeleid.


Institutionele entiteiten kunnen ervoor kiezen om het IIA onder specifieke voorwaarden uit te kopen, waaronder jaarlijkse rentetarieven en proportionele verliesdeling in verliesgevende fondsen.


Er worden extra prikkels geboden voor investeringen in diepgaande technologiebedrijven , waaronder de optie om het IIA zonder rente uit te kopen, om zo het rendement voor investeerders en het publiek te maximaliseren.

Voorzitter van de Israel Innovation Authority, Alon Stopel. Foto met dank aan het IIA


IIA-voorzitter Alon Stopel benadrukte het complementaire karakter van het Yozma Fund 2.0 met het onlangs gelanceerde Startup Fund, beide gericht op het versterken van de steun aan Israëlische technologiebedrijven, vooral die in diepgaande technologiesectoren.

“Het Startup Fund, dat in maart is gestart, investeert rechtstreeks subsidies in startende bedrijven, terwijl het Yozma Fund, dat vandaag is geïntroduceerd, zich richt op het ondersteunen van durfkapitaalfondsen”, zei hij. “Samen zijn deze initiatieven ontworpen om de komende jaren een robuust financieringsklimaat voor Israëlische startups te garanderen.”


127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page