top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe beperkingen vandaag en komende dagen van kracht in Israël in strijd tegen Deltavariant


Mensen staan 'snachts in de rij om te worden gevaccineerd in Tel Aviv. Screenshot Channel 12 News.


In de strijd tegen de Deltavariant van het COVID-19 virus en om een complete lockdown te voorkomen, worden er vanaf vandaag en de komende dagen nieuwe beperkingen van kracht in Israël.


Mondkapjes worden verplicht in alle gesloten ruimtes, behalve het eigen huis, en ook bij buitenbijeenkomsten van minimaal 100 personen. Mondkapjes zijn al verplicht in openbare binnenruimtes.


Vanuit de meeste landen moeten reizigers die terugkeren in Israël 14 dagen in quarantaine. Dit kan worden verkort indien op de zevende dag een negatieve test uitwijst dat iemand niet meer besmet is. Er zijn 10 landen van waaruit terugkerenden niet in quarantaine hoeven, maar slechts drie, Oostenrijk, Hongarije, Moldavië en Tsjechië, laten Israëlis toe.


Vanaf maandag staan ​​Bulgarije, Brazilië, Georgië, Mexico, Spanje en Turkije op de lijst van landen waar alleen naar toe mag worden gereist na toestemming van een speciale uitzonderingscommissie.


De Groene Pas wordt leidend bij alles wat iemand in Israël wil doen.


Vanaf woensdag zullen massa-evenementen beperkt zijn tot 5.000 mensen buitenshuis en 1.000 binnenshuis, terwijl bijeenkomsten bij particulieren en andere plaatsen waarvoor geen groene pas nodig is - wat een bewijs van immuniteit betekent - beperkt zullen zijn tot 100 mensen buitenshuis en 50 binnenshuis.


Daarnaast is de groene pas nu verplicht voor iedereen vanaf 3 jaar op locaties waar dit verplicht is.


In winkels en winkelcentra, waar geen groene pas nodig is, wordt de bezetting nu beperkt tot één persoon per zeven vierkante meter . Dezelfde regel zal van toepassing zijn op elk bedrijf dat diensten aan het publiek aanbiedt. Winkels met een oppervlakte van 100 vierkante meter of minder zijn echter vrijgesteld van deze regel.


Vanaf aanstaande zondag zijn bijeenkomsten in evenementenhallen beperkt tot 500 personen als het evenement buiten is en 400 als het evenement binnen wordt gehouden.


Voor hotels geldt een Groen Paspoort, mensen die dat niet hebben moeten een negatieve test kunnen overleggen niet ouder dan 72 uur, of een bewijs dat ze zijn hersteld van COVID-19.


Vanaf woensdag is het Groene Paspoort, niet alleen nodig voor evenementen die door meer dan 100 mensen worden bijgewoond, maar ook van toepassing op sport- en cultuurevenementen, conferenties, tentoonstellingen, hotels, sportscholen, zwembaden, evenementenhallen en -locaties, festivals, restaurants, bars, cafés , eetzalen, musea, bibliotheken, toeristische attracties en universiteiten en hogescholen.109 weergaven0 opmerkingen
bottom of page