top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe innovaties: Het verkorten van de evacuatietijd van de gewonden met een half uur en het creëren van de ‘tijdtunnel’


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse pagina van de IDF en is geschreven door Shira Hellman.


Sinds het begin van de oorlog heeft het bedrijf Bi Data tientallen verschillende producten, dashboards en digitale displays ontwikkeld. We spraken met de ICT-generaal van het Zuidelijk Commando over achter de schermen van de technologische innovaties en hoorden waar ze aan werken tegenwoordig om de activiteiten van de IDF te optimaliseren.


Wist u dat de evacuatietijd van de gewonden in de Gazastrook sinds het begin van de oorlog met een half uur is verkort? Degenen die hiertoe hebben geleid zijn de soldaten van Bi Data, een ICT-bedrijf in het Zuidelijk Commando, die tot nu toe tientallen producten hebben ontwikkeld die oplossingen bieden voor de problemen waarmee de strijdkrachten worden geconfronteerd.


Maar het is niet alleen technologische marteling voor soldaten, maar ook voor de soldaten die het bevel voeren. Toen het bedrijf probeerde te begrijpen hoe het werk in de verschillende hoofdkwartieren kon worden geoptimaliseerd, was een van de dingen die het meest opviel het feit dat de gegevensverzameling gedaan in mappen en tabellen op de computer. In deze situatie kunnen commandanten helemaal geen inzichten uit de verzamelde gegevens halen en wordt de informatie niet volledig benut.


Daarom heeft Bi Data de tabellen en mappen omgezet in ‘dashboards’: een digitaal bord met gedetailleerde gegevens op basis van informatie uit het veld. Hierdoor heeft u eenvoudig toegang tot de informatie en krijgt u een volledig beeld van de situatie met betrekking tot de activiteiten en strijdkrachten. "Dit alles zou niet zijn gebeurd zonder dat mijn soldaten het probleem met eigen ogen hadden gezien", beschrijft luitenant-kolonel Ben, van het "Ream"-hoofdkwartier waaronder het bedrijf opereert.


Een ander systeem dat het bedrijf heeft opgezet is de "sha'alach" (gevechtsklok). Met zijn hulp kan de militaire agenda op een efficiëntere manier worden gepland dan door op een bord te schrijven, en vandaag de dag zijn er overal ongeveer 600 van dergelijke cha'alach. het leger.

Foto IDF woordvoerder


In andere gevallen komt het initiatief van de commandanten zelf en zorgen de soldaten van Bi Data voor een oplossing. Op deze manier hebben we bijvoorbeeld het "Tijdtunnel"-systeem gebouwd, dat alle tunnelschachten weergeeft die in de Strip zijn blootgelegd en informatie over elk ervan bevat.


Een van de grootste prestaties van het bedrijf is het "Gold Clock Dashboard". "Golden hour" is de tijd vanaf het moment dat een soldaat gewond raakt, tot het moment dat hij wordt behandeld in een ziekenhuis in Israël. De soldaten van het bedrijf hebben alle gegevens verzameld die betrekking hebben op deze periode - van welke eenheid de gewonde is , of de evacuatie nu wordt uitgevoerd of gemonteerd, welke ziekenhuizen versterking in mankracht nodig hebben, en deze overgebracht naar een toegankelijk systeem.


En door informatie te extraheren en deze op een efficiënte en correcte manier te presenteren, zullen ze het hele proces van het evacueren van de gewonden stroomlijnen en de tijd met een half uur verkorten. En als elke minuut cruciaal is, is het een belangrijke ontwikkeling die levens kan redden.


"Tegenwoordig hoeven de commandanten geen speciale presentatie voor te bereiden om bepaalde informatie te ontvangen, alles ligt vlak voor hun ogen zodat ze een weloverwogen en nauwkeurige beslissing kunnen nemen", legt luitenant-kolonel Ben uit.

Foto IDF woordvoerder


‘De soldaten en vrouwelijke soldaten in de compagnie deden en doen dingen die alle verbeelding te boven gaan,’ pocht luitenant-kolonel Ben, ‘om controle en controle in de IDF te kunnen blijven houden, moet iedereen hier de hand aan de polsslag, en dat is precies hoe het is in de eenheid: altijd streven naar verbetering en verbetering."


212 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page