top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe Israëlische onderneming om nieuwe duurzame vliegtuigbrandstof te produceren

Screenshot YouTube


Een nieuwe methode voor de productie van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) zal worden bevorderd door de oprichting van CarboNGV, een joint venture tussen de Ralco Group en het Blechner Center for Industrial Catalysis and Process Development, vertegenwoordigd door BGN Technologies , het technologieoverdrachtsbedrijf van Ben- Gurion Universiteit .


De investeringsafdeling van de Ralco Group injecteert 2,4 miljoen dollar in deze onderneming, waardoor 10 jaar onderzoek in het Blechner Center naar nieuwe hoogten wordt gestuwd.


De technologie kan een breed scala aan materialen en grondstoffen, inclusief industrieel afval, omzetten in synthetische brandstof.


Verwacht wordt dat tegen 2025 de eerste demonstratiefabriek operationeel zal zijn, SAF zal produceren en de weg zal vrijmaken voor een duurzamere toekomst voor het luchtverkeer.


“Voor mij is CarboNGV meer dan een bedrijf; het is een nationale missie”, zegt Arie Sussely, CEO van CarboNGV tegen ISRAEL21c.


“Na meer dan twintig jaar mijn land achter de schermen te hebben gediend, ben ik er trots op dat ik voorop loop bij deze cruciale onderneming. We streven ernaar om van Israël een leider te maken op het gebied van duurzame luchtvaartoplossingen en er een ‘take-off nation’ van te maken, wat nu belangrijker is dan ooit.”


SAF is een sleutelelement in het doel van de luchtvaartindustrie om de CO2-uitstoot tegen 2050 terug te brengen tot netto nul.


De Europese Commissie loopt voorop met haar “Fit for 55”-wetgevingspakket, dat een bijmengmandaat voor leveranciers van vliegtuigbrandstof omvat. Dit mandaat zal in 2025 van kracht worden, beginnend met een bescheiden SAF-mengsel van 2%, en geleidelijk oplopend tot een indrukwekkende 70% in 2050.


“We zijn erg blij dat we de kans krijgen om met Ralco Group samen te werken om een ​​strategisch cruciale, groene oplossing op de markt te brengen”, zegt Shirley Sheffer Hoffman, Senior VP Business Development – ​​Climate Tech bij BGN.


Blechner Center-directeur prof. Moti Herskowitz zei dat hij gelooft dat de geavanceerde, door patenten ondersteunde technologie, “gecombineerd met het uitstekende zakelijke platform van CarboNGV, een proces zal opleveren dat wereldwijd kan worden geïmplementeerd.”

155 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page