top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe uitgave 'Aan de Vooravond' van Eli Asser


Eli Asser en Eefje Croiset. Foto via Joosje Asser


Op 10 en 12 september staat het toneelstuk 'Aan de Vooravond' van Eli Asser op de planken van Theater Orpheus in Apeldoorn. Het stuk is gebaseerd op het autobiografische verhaal van Eli Asser en gaat over de gebeurtenissen in het Apeldoornsche Bosch tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu, ruim 75 jaar later, wordt ook een nieuwe versie van zijn boek uitgebracht.


Deze nieuwe uitgave, met als titel "Ontsnapt uit het Apeldoornsche Bosch, de Joods psychiatrische inrichting die in 1943 door de nazis werd ontruimd", werd door Eli's kinderen, David en Joosje Asser, verrijkt met tot nu toe ongepubliceerde verhalen van hun vader.


Foto via Theater Orpheus


Tijdens de matinee voorstelling van aanstaande zondag 12 september, worden de eerste twee exemplaren aangeboden een Mirjam Barendrecht, direkteur van Orpheus en en producent van het toneelstuk, en aan Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn. Ook Chef Kabinet Apeldoorn, Marjan Thalen, is aanwezig bij de presentatie.


Dat het dan excact 75 jaar geleden is dat Eli Asser en Eefje Croiset trouwden, na hun ontsnapping uit het Apeldoornsche Bosch, maakt deze dag extra speciaal.


De voorstelling

Kies je voor de zekerheid van je eigen leven, of geef je die zekerheid op voor de veiligheid van anderen? Wat zou jij doen? Vluchten of blijven? Dit is het menselijk dilemma waar bezoekers voor worden gezet tijdens de voorstelling.


Tickets voor 'Aan de Vooravond' zijn te koop vanaf € 15.


Meer weten of meteen je tickets bestellen voor de voorstelling op 10 of 12 september?

Kijk dan op www,orpheus.nl/aandevooravond
180 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page