top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nostalgische foto's van de vieringen van Shavuot in grote steden


Shavuot viering in 1935 in Tel Aviv. Foto KKL – JNF Archief


Ter voorbereiding van de Shavuot viering, zaterdag en zondag, onthult het Keren Kayemet LeIsrael, het Joods Nationaal Fonds, unieke foto's van de eerste Shavuot vieringen in Israël, die plaatsvonden in de jaren voorafgaand aan de oprichting van de staat, tijdens het Britse mandaat.


Shavuot, herdenkt de openbaring van de Thora op de berg Sinaï voor het Joodse volk, en vindt plaats op de 50e dag na de 49 dagen van het tellen van de Omer. Het is het tweede van de drie feesten waarop de kinderen van Israël naar Jeruzalem zouden emigreren.

Shavuot in Givat Berner, 1950. Foto KKL – JNF Archief


Deze dag markeert het begin van het seizoen van de eerste vruchten in speciale kostuums, waaronder processies en danskringen. Vroeger werd Shavuot gevierd in de straten van de grote steden, zoals Jeruzalem, Tel Aviv en Haifa.

Shavuot processie kibboets Even Yitzhak 1951. Foto KKL – JNF Archief


Sinds de jaren 1920 heeft KKL-JNF nieuwe inhoud gegeven aan de viering van Shavuot, via de Teachers' Movement for KKL-JNF, die uitdrukking gaf aan de terugkeer naar het thuisland en de groeiende verbinding met het land.

Kleuterschool in Hassasim 1953. Foto KKL – JNF Archief


Efrat Sinai, directeur van KKL - JNF's fotoarchief zei: "Ceremonieën van de eerste vruchten werden vernieuwd in de steden en dorpen van het land. In Jeruzalem werden de eerste fruitmanden naar het Keren Kayemeth LeIsrael gebouw gebracht. In Tel Aviv werden grote podia opgezet en in Haifa vonden kleurrijke processies en optredens plaats in de straten van de stad. In het fotoarchief van KKL - JNF is er fascinerende documentatie van de Joodse gemeenschap in het Land van Israël vanaf het begin van de twintigste eeuw. Ter ere van Shavuot onthullen we graag nostalgische beelden van de vieringen van de oogst van de eerste vruchten in grote steden tijdens het Britse Mandaat."

86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page