top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ondanks de recessie halen Israëlische startups mega-financieringen op


Foto met dank aan Talon Cyber ​​Security


De afgelopen maanden hebben we te maken gehad met een naderende inflatie, minder investeringsdollars en aanzienlijke ontslagen bij veel Israëlische hightechbedrijven. ISRAEL21C zet de be belangrijkste investeringen onder elkaar.


Terwijl vorig jaar de megaronde van $ 100 miljoen een bijna alledaags fenomeen werd, is de fondsenwerving de laatste tijd bescheidener - en zelfs degenen die in het recente verleden veel hebben opgehaald, doen het niet altijd goed.


Een voorbeeld is het prop-techbedrijf Reali, dat deze maand zijn activiteiten staakt, waardoor 140 mensen zonder werk komen te zitten, ondanks een Series B van $ 100 miljoen in september 2021.


Niettemin meldden verschillende Israëlische bedrijven de afgelopen maand serieuze investeerdersdollars.


Het in Ra'anana gevestigde DriveNets staat bovenaan de lijst met een Series C-ronde van $ 262 miljoen onder leiding van D2 Investments met de deelname van de huidige investeerders van DriveNets, waaronder Bessemer Venture Partners, Pitango, D1 Capital, Atreides Management en Harel Insurance Investments & Financial Services.


DriveNets biedt communicatieserviceproviders en cloudproviders een nieuwe manier om netwerken te bouwen, waarbij hun winstgevendheid aanzienlijk wordt vergroot door hun technologische en economische modellen te veranderen. Het bedrijf zal de enorme geldinjectie gebruiken om toekomstige technologische oplossingen te ontwikkelen, nieuwe zakelijke kansen na te streven en de wereldwijde activiteiten van het bedrijf uit te breiden.


Het Guesty -platform voor vastgoedbeheer voor de kortetermijnverhuur- en horecasector heeft $ 170 miljoen aan Series E-kapitaal opgehaald van Apax Digital Funds, MSD Partners en Sixth Street Growth. Bestaande investeerders Viola Growth en Flashpoint deden ook mee aan de ronde.


“Ondanks een uitzonderlijk uitdagend fondsenwervingsklimaat, is de financiering die Guesty heeft opgehaald een blijk van vertrouwen in het ecosysteem voor reizen en kortetermijnverhuur, en een bevestiging van onze baanbrekende technologie en positie als marktleiders van de softwaresector voor horeca en vastgoedbeheer, ” zei Guesty's medeoprichter en CEO, Amiad Soto. Met 14 kantoren die klanten wereldwijd bedienen, heeft Guesty haar hoofdkantoor in Tel Aviv.


HR-managementplatform HiBob heeft een Series D-ronde van $ 150 miljoen opgehaald, slechts 10 maanden nadat het een Series C van $ 150 miljoen had opgehaald. De laatste ronde wordt ondersteund door HiBob's zesde opeenvolgende jaar van driecijferige omzetgroei, met voortdurende steun van investeerders, waaronder General Atlantic, Bessemer Venture Partners en anderen.


HiBob heeft een revolutie teweeggebracht in de werkervaring voor HR-professionals, managers en werknemers. HiBob wordt gebruikt door meer dan 2500 multinationale bedrijven – waaronder Cazoo, Gong, Hopin, Monzo, Happy Socks, Fiverr en VaynerMedia – om het aannemen van personeel te versnellen, talent te behouden, de betrokkenheid van medewerkers te vergroten, bij te scholen en anderszins dynamische, gedistribueerde arbeidskrachten te beheren.


Talon Cyber ​​Security van Tel Aviv, een veilige enterprise browser provider, kondigde $ 100 miljoen aan in Series A-financiering onder leiding van Evolution Equity Partners, met deelname van Ballistic Ventures, CrowdStrike's Falcon Fund, Merlin Ventures, SYN Ventures en andere investeerders.


"We hebben het team en de technologie gebouwd om beveiliging opnieuw te definiëren en kracht bij te zetten voor de toekomst van werk - een toekomst waarin beveiliging op natuurlijke wijze wordt geleverd via de meest gebruikte applicatie van de onderneming: de browser", aldus medeoprichter en CEO Ofer Ben-Noon. Talon won de Innovation Sandbox Contest op RSA Conference 2022 en ging partnerschappen aan met CrowdStrike en Microsoft.


Pliops , dat gegevensverwerkers levert om de werking van cloud- en bedrijfsdatacenters te versnellen en te vereenvoudigen, heeft een Series D-financieringsronde van $ 100 miljoen afgesloten onder leiding van Koch Disruptive Technologies (KDT).


Pliops-oprichters, van links: Aryeh Margi, voorzitter; Uri Beitler, CEO; en Moshe Twitto, CTO. Foto door Benny Gamzo


"Het vermogen om sneller geld te verdienen met gegevens en veel meer te krijgen terwijl u veel minder betaalt, is de kernprioriteit van elke organisatie, vooral in tijden van marktvolatiliteit", aldus Uri Beitler, oprichter en CEO van Pliops. Het bedrijf werd opgericht in 2017 en werd in 2020 en 2021 uitgeroepen tot een van de 10 populairste startups voor halfgeleiders.
32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page