israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Ondanks hoge aantal nieuwe besmettingen minder mensen in ziekenhuizen in Israël


Ter illustratie. Foto Emin Baycan in Unsplash


Ondanks dat er op zondag 6.456 nieuwe virus patiënten zijn bijgekomen in Israël, is het aantal patiënten in de ziekenhuizen met 82 afgenomen, blijkt uit de laatset cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.


Op zondag werden 133.055 mensen getest, waarvan 6,456 positief op het Coviud-19 virus werden getest waarbij het positiviteitspercentage uitkwam op 5,17% waar dat zaterdag nog op 6,21% stond.


Er zijn nu 76.541 actieve virus patiënten in het land ( zaterdag 83.809) waarvan er 148 in een quarantainehotel zitten en 1.109 in een van de ziekenhuizen is opgenomen ( zaterdag 1.191).


Hiervan verkeren 714 in ernstige toestand (zaterdag 726) en worden 250 als kritiek beschouwd met 136 aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental blijft stijgen en staat nu op 7.541.


Uit de gegevens van het ministerie blijkt dat bijna 70% van alle kritieke patiënten niet werd gevaccineerd, terwijl 8% zowel beide doses als de booster kreeg. De cijfers gaven aan dat 80% van de jongere ernstig zieke patiënten degenen waren die het vaccin niet kregen.


Van de ernstig zieke patiënten jonger dan 60 jaar waren 223 niet gevaccineerd, 45 kregen beide doses en 10 kregen beide doses evenals de booster waarbij er sprake was van onderliggende ziekten.


Uit de gegevens blijkt ook dat de kans op het ontwikkelen van een ernstige ziekte als gevolg van COVID-19 45 keer hoger is bij niet-gevaccineerde personen in vergelijking met degenen in dezelfde leeftijdsgroepen die drie doses van het vaccin kregen.


Ziekenhuisdirecteuren waarschuwden zondag tijdens een ontmoeting met topfunctionarissen van het ministerie van Volksgezondheid dat er een tekort dreigt aan zogenaamde hart-longmachines (ECMO) nu steeds meer niet gevaccineerden kritiek in de zioekenhuizen liggen en aan deze machines moet worden aangesloten.


Een ECMO-machine (extracorporale membraanoxygenatie) is ontworpen om langdurige hart- en ademhalingsondersteuning te bieden aan personen van wie het hart en de longen niet in staat zijn voldoende gasuitwisseling of perfusie te bieden om in leven te blijven.


Hoofd van het ministerie van Volksgezondheid, prof. Nachman Ash, zei dat 40 patiënten momenteel verbonden waren met ECMO-machines in het hele land.


Onderstaande grafiek laad per leeftijdsgroep zien wie er niet, gedeeltelijk of met booster zijn gevaccineerd en in de ziekenhuizen liggen.

Lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = driemaal gevaccineerd.
221 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws