top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Ontdek het nog onbekende noorden van Israël


De Golan. Screenshot YouTube


Het noorden van Israël wordt vaak een beetje overschaduwd door de wat meer populaire plekken in Israël, maar dat maakt het niet minder mooi. Geschiedenis, cultuur, bergen, mooie bezienswaardigheden, avontuur en vooral minder toeristisch.Het noorden van Israël is zeker een bezoek waard! Hieronder de mooiste plekken.


Nazareth


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Nazareth, gelegen in de Galilea regio, kent verschillende belangrijke plaatsen in het christendom. Als grootste Arabische stad van Israël heeft het daarnaast een aantal fascinerende culturele bezienswaardigheden en ervaringen om van te genieten. Dankzij een bezoek van de paus in 2009 is Nazareth weer op de toeristische kaart van Israël gezet. Gezien het ouderlijk huis van Jezus hier staat, het de grootste Arabische stad in Israël is en de prachtige ligging midden in Neder-Galilea (ongeveer 8 km ten westen van het Meer van Galilea), verdient het deze status.


De noordelijke kustlijn


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

De noordelijke kustlijn, oftewel Westelijk Galilea, is heel anders dan de dichtbevolkte kustlijn die verder naar het zuiden, bij Tel Aviv, te vinden is. Veel ruiger en minder bebouwd, is de noordelijke kustlijn vol prachtige baaien en inhammen. Hier liggen ook steden als Akko, een kruisvaardershaven die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een ander bijzondere plek is Rosh Hanikra, waar prachtige grotten in de kliffen zijn ontstaan door de krachten van de zee. Om het meeste uit een reis langs de noordkust te halen, kunnen toeristen ook een rondleiding met een gids nemen die de geschiedenis van dit prachtig stuk land en zee laat zien.


Haifa


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Haifa is de "hoofdstad van het noorden van Israël". Het is de derde grootste stad van Israël en wordt ook wel de San Francisco van Israël genoemd vanwege de prachtige ligging op de hellingen van de berg Carmel. Er is van alles te doen in Haifa, zoals een bezoek aan de verbazingwekkende Baha’i tuinen op de hellingen van de berg Carmel of een wandeling door de gerestaureerde Duitse kolonie van Haifa. De stad heeft daarnaast veel musea en andere attracties.


Meer van Galilea


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Het Meer van Galilea en het gebied eromheen is al duizenden jaren bewoond en dat is te zien! Naast dat het een belangrijke plek is in het christendrom is er nog veel meer te doen aan het Meer van Galilea. Om te beginnen kunnen toeristen van een boottocht op het meer genieten of aan watersport doen. Toeristen kunnen ook fietsen rond het Meer van Galilea of een wandeling maken in de heuvels die een prachtig panorama uitzicht bieden.


De Israëlische bergen


Foto Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme

De berg Arbel ligt naast het Meer van Galilea en biedt een prachtig uitzicht over het land. Er zijn tal van mogelijkheden om te wandelen en het is de enige plek in Israël om te gaan basejumpen. De berg Gilboa, iets ten zuiden van Arbel, is beroemd om de prachtige wilde bloemen in het voorjaar. De Gilboa Scenic Road biedt wandelingen, uitzichtpunten, picknickplaatsen, fietspaden en prachtige uitzichten. In de Golanhoogten, aan de andere kant van het Meer van Galilea, is Gamla een spectaculair natuurreservaat. Naast het uitzicht en de geschiedenis is Gamla de thuisbasis van adelaars, die hier nestelen onder het toeziend oog van deskundigen. En tenslotte is er de berg Hermon, de hoogste berg van Israël, tevens ski-oord in de winter en wandel- en fietsoord in de zomer.
143 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page