top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Onthulling nationale Holocaust Namenmonument is op 19 september


Foto via Nederlands Auschwitz comité . Foto: Dirk P.H. Spits


Middels een persbericht laat het Nederlands Auschwitz Comité weten dat op 19 september het nationale Holocaust Namenmonument aan de Weesperstraat in Amsterdam zal worden onthuld.


Het is al duidelijk dat de onthulling een besloten bijeenkomst zal zijn (dus alleen op uitnodiging). De onthulling wordt wel live uitgezonden door de NOS.


Ruim een half jaar na de eerste steen is vorige maand de laatste steen gelegd. Dit is gebeurd door overlevende Mieke Bloemendal, in aanwezigheid van onder andere de metselaars die de afgelopen maanden de 102.000 stenen hebben verwerkt.


Foto: Dirk P.H. Spits


Met het Joods Cultureel Kwartier en het verzetsmuseum worden ook al plannen gemaakt voor het betrekken van jongeren bij het monument: schoolklassen krijgen een rondleiding met aansluitend een bezoek aan een museum in de omgeving. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door een royale bijdrage van het V-fonds.


Het Nederlands Auschwitz Comité zegt in de afgelopen jaren enorm veel steunbetuigingen en financiële bijdragen te hebben ontvangen. Maar uw steun is nog steeds nodig. U kunt bijdragen via het adopteren van namen en/of een donatie aan het Nederlands Auschwitz Comité.


131 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page