top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op maandag record aantal van 6.275 besmettingen in Israël


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Uit de dinsdagochtend bekendgemaakte cijfers door het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er maandag in Israël 6.575 nieuwe besmette patiënten zijn bijgekomen, waardoor het totaal aantal actieve patiënten met het COVID-19 virus op 35.466 staat.


De meeste besmettingen zijn met de Deltavariant waarvan de meesten lichte klachten hebben doordat ze twee of drie keer zijn gevaccineerd.


Doordat er maandag 149.883 mensen zijn getest worden er ook meer besmettingen vastgesteld. Van het aantal geteste personen bleek 4,84% positief te zijn, in totaal dus 6.575 mensen.


Hiervan zitten er 54 in een quarantainehotel terwijl er 648 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Van hen zijn er 394 ernstig ziek, met 87 van hen in kritieke toestand waarvan er 64 aan beademingsappartuur zijn aangesloten.


Het dodental staat op 6.559.


Inmiddels wijzen grafieken van het ministerie van Volksgezondheid uit dat mensen die zijn gevaccineerd een aanmerkelijk kleinere kans hebben besmet te raken of ernstig ziek te zorden door het virus, dan niet-gevaccineerden.


Er wordt dan ook in Israël gediscusieerd over mogelijkheden om niet-gavaccineerden min of meer te forceren te worden gevaccineerd, te beginnen met medisch personeel.


Verder worden er nieuwe beperkingen overwogen, waaronder het beperken van groepen personen in binnen-en buitenruimten.


Ook is bekend geworden dat van de ruim 600.000, voor de derde keer gevaccineerden boven de 60 jaar er minder dan 50 last hadden van bijwerkingen die weinig verscchilden van de bijwerkingen na een een eerste of tweede vaccinatie.115 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page