israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

OPINIE: Nederlandse regering blijft betrokken bij Palestijns terrorisme


Uiteengereten bus in Haifa. Foto WikipediaCommons

Wat is de fascinatie van de Nederlandse regering voor Palestijnse terreur, die week in week uit voor dodelijke slachtoffers zorgt in Israël? Waarom financiert het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken een online conferentie om Israël als oorlogsmisdadiger aan te merken en voor het ICC in Den Haag te dagen?


Deze en meer vragen kwamen bij mij op nadat ik er door NOG Monitor op werd gewezen dat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken op 23 mei a.s. een vanuit Den Haag uit te zenden online conferentie, met als doel Israël voor het ICC in Den Haag als oorlogsmisdadiger te dagen, financieel ondersteunt.


Rina Shnerb, 17, vermoordt door Palestijnse terroristen. Foto via YouTube


Het komt er steeds duidelijker op neer dat de Nederlandse regering zoveel mogelijk Palestijnse groeperingen probeert te helpen.


De door Nederland gesubsidieerde Palestijnse ngo UAWC in Al-Bireh werd in juli 2021 door de IDF gesloten en 12 mensen ervan gearresteerd.


Daarnaast blijkt uit onderzoek van NGO Monitor dat Nederland tal van Palestijnse NGO's rechtstreeks via het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MFA), de Ambassade in Tel Aviv en het Vertegenwoordigingsbureau in Ramallah (NRO), en indirect via Nederlandse hulporganisaties en Oxfam-Novib, financiert.


Ook bleek al eerder dat de Nederlandse regering cruciale informatie achterhoudt en die niet publiekelijk bekend willen maken, over financiering van Palestijnse NGO's die zich bezighouden met terreur tegen Israël.


En nu financiert het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dus op 23 mei a.s. een online conferentie die moet zorgen dat Israël als oorlogsmisdadiger van het ICC in Den Haag wordt gedaagd.


Is dat een normale manier van handelen van de regering Rutte? Houdt men geen rekening met de tientallen Israëli's die om zijn gekomen door Palestijnse terroristen?


Alleen al de afgelopen maanden zijn 20 Israëli's door Palestijnse terreuraanslagen omgekomen.


Het schijnt dat het voor het ministerie van Buitenlandse Zaken niets uitmaakt en uw belastinggeld gaat spenderen aan een conferentie waar bijvoorbeeld Israëlhaters Roger Waters en Shawan Jabareen algemeen Directeur van Al-Haq aan meedoen.


Als iedereen dacht dat het Israël beleid na het vertrek van Sigrid Kaag als minister van Buitenlandse Zaken door haar christelijke opvolger Hoekstra in ieder geval wat neutraler zou worden, blijkt nu dat dat niet het geval is. In tegendeel door een dergelijke bijeenkomst te financieren laat de CDA-minister Hoekstra zien dat ook hij een fan is van Palestijnse terreurorganisaties. Anders kan ik het niet uitleggen.


Het is toch te gek voor woorden dat er niemand in de 2e Kamer is die hier vragen over stelt en het allemaal op zijn beloop laat en het niets uitmaakt dat Nederlands belastinggeld wordt besteed om Palestijnse terreurorganisaties te helpen Israël voor het ICC te brengen.


382 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws