israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opmerkingen van premier Naftali Bennett aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering


Premier Bennett. Foto via GPO


Premier Naftali Bennett verdedigde zondag het besluit van zijn regering om de luchthavenbeperkingen aan te scherpen, door te zeggen dat het inreisverbod voor niet-staatsburgers en de verhoogde quarantaine voor inkomende reizigers, die vorige week werd verlengd tot 22 december, ervoor hebben gezorgd dat de Omicron coronavirusvariant zich niet door het hele land heeft verspreid.


"Twee weken geleden, toen we begonnen met het verscherpen van de grenscontroles met betrekking tot de toegang tot Israël na wat toen een nieuwe coronavirusmutatie was, waren er mensen die zeiden dat we overdreven, en nu begrijpt iedereen dat we niet overdreven. We namen gewoon vroeg en vastberaden actie precies zoals nodig was. Andere landen aarzelden en worden op dit moment al overspoeld met de Omicron-variant.


Het is twee weken later en de Omicron-variant is inderdaad zeer zorgwekkend. In Europa gaan ze het vakantieseizoen in onder zeer aanzienlijke beperkingen. In sommige landen zijn er lockdowns en loopt de morbiditeit uit de hand.


We weten al dat Omicron in Israël is, maar op dit moment, na de stappen die we hebben genomen, zijn de aantallen laag. Het is niet moeilijk te begrijpen dat als de internationale luchthaven van Ben-Gurion wordt geopend, de aantallen snel zullen stijgen. Maar de grenzen bewaken is onvoldoende. Tegelijkertijd moeten we elke dag gebruiken en simpelweg vaccineren, vaccineren, vaccineren.


Onze strategie bestaat uit twee componenten: de eerste is om de toegang van Omicron tot Israël zoveel mogelijk uit te stellen door de grenscontroles aan te scherpen, en de tweede is om deze kostbare dagen te gebruiken om de vaccinaties van alle burgers van de staat Israël te verhogen. De waarheid is dat we op dit moment niet voldoende worden beschermd.


De Omicron-variant valt ook kinderen aan. We zien dit in andere landen en zien dit ook in Israël. Deze week stierven twee klasgenoten van de middelbare school in Engeland aan Omicron. De ene was helemaal niet gevaccineerd en de tweede, zo lijkt het, was slechts gedeeltelijk gevaccineerd. We zien ook dat kinderen worden benadeeld in Israël.


Daarom roep ik ouders op: de manier om uw kinderen te beschermen is door ze simpelweg te vaccineren, om ze deze bescherming te geven. Verspil geen moment, neem ze vandaag nog mee om gevaccineerd te worden, zelfs zonder een afspraak te maken. Het duurt maar een paar minuten.


Het afgelopen jaar heb ik meer dan een paar ouders ontmoet van kinderen die langdurig covid hebben opgelopen - chronisch coronavirus dat op cognitief niveau aanvalt en tot zeer ernstige vermoeidheid leidt. De ouders betreuren het dat ze hun kinderen niet op tijd hebben ingeënt.


Kinderen in Israël zijn meestal niet gevaccineerd - dit is de waarheid. De meeste Israëlische kinderen worden op dit moment niet gevaccineerd, ook niet bij met eerste dosis. Ga daarom deze kostbare dagen benutten, anders zullen we er niet in slagen Omicron te verslaan en uit te stellen. Dit is het moment om je te organiseren.


Er is een andere populatie die mij grote zorgen baart: zij die twee doses kregen, maar niet voor hun derde gingen. De derde dosis biedt een vrij goede bescherming, ook tegen de Omicron-variant, dus het is gemakkelijk haalbaar. Ik wend me tot u, ga vandaag zonder afspraak naar een willekeurig ziekenfonds. HMO's staan ​​klaar om u te ontvangen. Gisteravond hebben we gesproken met de CEO's van de vier ziekenfondsen; ze wachten op je.


Vandaag begint het ministerie van Volksgezondheid met een noodprogramma om de immunisatie te verhogen omdat we in een race zijn tegen de Omicron-variant. Vanaf vanochtend wordt op scholen in het hele land een vaccinatiecampagne gevoerd. We versterken de HMO's. En ja, we zullen een vierde vaccin voor risicopopulaties evalueren en overwegen. Dit staat ook op de agenda.


Hoe eerder we worden gevaccineerd, hoe meer de afweer van het lichaam zich zal ontwikkelen, zelfs vóór de komst van Omicron. Wacht niet tot het wijdverbreid is.


Ik begrijp dat er sprake is van zogenaamde 'COVID-moeheid'. Mensen zijn het zat om erover te horen en erover te praten. Ik begrijp dit gevoel heel goed. Maar de waarheid is dat de situatie in Israël aanzienlijk beter is dan bijna overal ter wereld, aanzienlijk.


Wanneer Europa, de Verenigde Staten en andere plaatsen met beperkingen worden getroffen, is de staat Israël open. Het land is open, de economie is open, de scholen zijn open, de cultuur is open. Wij willen het zo laten. Het kan juist omdat we het heel serieus nemen. We zijn altijd bezig om vooruit te lopen. Daarom verzoek ik u om vandaag nog naar buiten te gaan om u te laten vaccineren.


We zijn klaar voor deze strijd en als we meedoen, zullen we de Omicron-variant net als de Delta-variant veilig overwinnen."158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws