top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw stijging nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames in Israël


Foto via Wix


Uit de vanmorgen bekend gemaakte nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur blijkt dat de stijging doorzet nu er 1.400 nieuwe besmettingen zijn geteld en het aantal patiënten in de ziekenhuizen is gestegen tot 140.


De afgelopen 24 uur zijn er in Israël 89.777 mensen getest op COVID-19, waarbij 1, 76%, 1.400 mensen, met het coronavirus besmet bleken te zijn.


In de quarantainehotels zitten nu 32 mensen terwijl het aantal patiënten in de ziekenhuizen is gestegen naar 140. Hiervan verkeren 63 in ernstige toestand en worden 17 als kritiek aangemerkt met 12 van hen die aan beademingsapparatuur zijn aangesloten.


Opnieuw is er iemand overleden, waardoor het dodental uitkomt op 6.452.Dinsdag werd bekend dat ruim 70% van de besmette patiënten volledig was gevaccineerd tegen het coronavirus.


Uit een publicatie in de krant Ynet bleek dinsdag dat uit voorlopig analyse uitgevoerd door het ministerie van Volksgezondheid, een afname van 42% was te zien in de vaccinbescherming tegen het krijgen van de infectie en tot 60% tegen ernstige ziek worden, onder gevaccineerden.


Hieruit zou dus af te leiden zijn dat de werking van het Pfizer vaccin in de loop van de tijd zou afnemen. Nader onderzoek zal hier meer duidelijkheid over moeten geven.


Vandaag zal bekend worden welke nieuwe beperkingen er door de regering zullen worden afgekondigd. Volgens de drie tv zenders van het land zullen nieuwe beperkingen voornamelijk betrekking hebben op mensen die uit het buitenland in Israël terugkeren.
154 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page