top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw stijging nieuwe besmettingen in Israël


Ter illustratie. Foto Wix


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid deelde woensdag morgen mee dat in de afgelopen 24 uur het aantal nieuwe besmettingen opnieuw was gestegen t.o.v. de dag ervoor en bedroeg 293 waar het de dag ervoor om 283 nieuwe besmettingen ging.


Ook het aantal actieve patiënten blijft stijgen en staat nu op 1.760. Daarentegen blijft het aantal patiënten in de ziekenhuizen laag, waaruit mag worden geconcludeerd dat meeste mensen die besmet raken gevaccineerd zijn en daardoor lichte klachten ontwikkelen.


Er liggen 50 mensen in de ziekenhuizen, 3 meer dan op maandag, waarvan er 24 ernstig ziek, en 17 kritiek met 16 van hen aan de beademing.


Het dodental is ook dinsdag niet gestegen en blijft staan op 6.429.


Het ministerie deelde verder mee dat het opvallend is hoeveel jeugdigen in de leeftijd 12 - 19 jaar zich laten vaccineren.


Op dinsdag had al 33% minstens 1 vaccinatie gehad, tegen ongeveer 23% een week eerder. Het ministerie van Volksgezondheid wil dat zo snel mogelijk jongeren worden gevaccineerd om verdere verspreiding van de Delta variant tegen te gaan.


Ook een van de dochters van premier Bennett kreeg har eerste vaccinatie.

Inmiddels is men ook begonnen met het uitvoeren van strengere maatregelen op vliegveld Ben Gurion Airport, de belangrijkste toegangspoort tot het land.


Zo worden passagiers die uit één van de 'rode' landen, waar reizen naar en van verboden is, bij aankomst gescheiden en overgebracht naar Terminal 1. Israëli's mogen momenteel niet reizen naar Argentinië, Brazilië, Zuid-Afrika, India, Mexico en Rusland. Terwijl reizen van en naar de Verenigde Arabische Emiraten, de Seychellen, Chili, Costa Rica en Georgië wordt afgeraden.


Bij aankomst worden passagiers uit die landen in Terminal 1 getest en mogen ze niet eerder het vliegveld verlaten totdat de uitslag bekend is.


Eerder deze week heeft het ministerie van Volksgezondheid voorschriften ingevoerd die alle Israëli's die het land verlaten, verplichten een formulier te ondertekenen waarin ze verklaren dat ze geen landen op de 'rode' lijst zullen bezoeken. Elke Israëli die een verboden land bezoekt, kan een boete van NIS 5.000 (€ 1.600) krijgen. Alleen met speciale toestemming van het ministerie is reizen naar die landen toegestaan.


Op dinsdag werden 32 Israëlis uit een vliegtuig gehaald dat op het punt stond te vertrekken naar Rusland, nadat bleek dat ze geen toestemming hadden gevraagd en/of gekregen daar naar toe te vliegen.


Ook werden enige tientallen aankomende passagiers beboet die uit één van de 'rode' landen terugkwamen.161 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page