top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw twee SA'AR 6 korvetten aan Israëlische marine overgedragen


Foto IDF woordvoerderseenheid.


Thyssenkrupp Marine Systems heeft op 27 juli de laatste twee schepen, "INS Atzmaut" en "INS Nitzachon", overgedragen aan de Israëlische marine. De SA'AR 6-klasse korvetten waren eerder gedoopt. Dit betekent dat alle vier de bestelde schepen nu zijn afgeleverd aan de Israëlische marine.


Vanwege de coronavirus pandemie vond de overdrachtsceremonie op kleine schaal plaats. In zijn toespraak tot de gasten tijdens de ceremonie en tot de bemanningen van de nieuwe schepen, benadrukte algemeen directeur Dr. Alexander Orellano van Thyssenkrupp de goede professionele en persoonlijke relatie met de Israëlische marine.


“In de zes jaar vanaf de ondertekening van het contract tot vandaag hebben we samen een superieur schip ontwikkeld. We hebben veel met elkaar gepraat, soms zelfs ruzie gemaakt. Uiteindelijk hebben wij, opdrachtgever en aannemer, samen een beter schip gebouwd dan oorspronkelijk gepland,” zei hij volgens het persbericht.De SA'AR 6 schepen zullen de komende 30 jaar de ruggengraat vormen van de Israëlische marine. Thyssenkrupp Marine Systems bouwde de schepen in een joint venture met German Naval Yards Kiel.


Vice-admiraal Eliyahu Sharvit arriveerde uit Israël voor de naamgevings- en overdrachtsceremonie. De Israëlische opperbevelhebber van de marine is blij met zijn nieuwe schepen, zoals hij in zijn toespraak tot uitdrukking bracht: "Ik dank u voor uw enorme inspanning die u heeft geïnvesteerd in dit gecombineerde project om het buitengewone succes ervan te verzekeren."


Het contract voor de levering van vier SA'AR 6-korvetten werd in mei 2015 ondertekend. Na de ontwerpfase begon de bouwfase met de staalbewerkingsceremonie van het schip in februari 2018. Slechts 15 maanden nadat het eerste staal was gesneden, ontkoppelde het schip . In mei 2019 kreeg de “INS Magen” als eerste klasse haar naam in Kiel en werd in november 2020 opgeleverd. Het tweede schip, “INS Oz” volgde in mei 2021. Vandaag met “INS Atzmaut” en “INS Nitzachon ” de bestelling is afgerond.125 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page