top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw zijn het Israëlische hulporganisaties die hulp bieden na de zware aardbeving op Haïti


Verwoesting in Haïti na de aardbeving van 14 augustus 2021. Foto door JCOM via SmartAID / ISRAEL21C


De Israëlische humanitaire hulporganisaties SmartAID en IsraAID sturen hulp na twee aardbevingen die Haïti op 14 augustus troffen.


De Haïtiaanse regering heeft de noodtoestand uitgeroepen nadat ten minste 1,297 mensen zijn omgekomen en 5.700 mensen gewond zijn geraakt bij een aardbeving met een kracht van 7,2 voor de noordkust en een aardbeving met een kracht van 6,6 in het zuiden bij ingestorte gebouwen en historische kathedralen van Les Cayes, meldt ISRAEL21C.


Reddings- en hulpverleningsinspanningen zijn vooral dringend nodig omdat de tropische storm Grace deze week naar verwachting zware regenval en mogelijke overstromingen en modderstromen met zich mee zal brengen.


Het eerste noodhulpteam van IsraAID zal bestaan ​​uit Haïtiaanse voormalige stafleden van acht jaar eerder werk van de organisatie in Haïti, die de komende dagen zullen worden vergezeld door Israëlische en internationale teamleden.


Het team zal dringend noodzakelijke hulpgoederen uitdelen en aanvullende behoeften beoordelen waarin kan worden voorzien door zijn water, sanitatie en hygiëne (WASH) en psychologische eerste hulp en deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid. IsraAID stuurde eerst een team naar Haïti na een aardbeving in 2010 waarbij meer dan 220.000 mensen omkwamen. Het lokale team reageerde ook op orkaan Matthew in 2016.


Yotam Polizer, CEO van IsraAID, beloofde "schouder aan schouder te staan ​​met de Haïtianen zolang we nodig zijn om beter terug te bouwen."


SmartAID is, in samenwerking met Third Wave Volunteers, begonnen met het sturen van kleine hulpgroepen om de getroffen gebieden van Les Cayes tot Jeremie te beoordelen.


"Ons hulpteam coördineert zijn inspanningen met lokale hulpverleners en andere hulporganisaties ter plaatse en zal schoon water en energie aanbieden, zodat getroffen gezinnen de eerste paar weken kunnen overleven", zegt Shachar Zahavi, oprichter van SmartAID.


“Tegelijkertijd zal onze organisatie beschermende uitrusting uitdelen aan gezondheidswerkers en eerstehulpverleners, aangezien Covid-19 nog steeds verspreid is over het eiland.”52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page