top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Palestijnse Islamitische Jihad heeft propagandavideo van gijzelaar Sasha Trufanov vrijgegeven

Sasha Trufanov. Screenshot


De Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) heeft dinsdag een korte propaganda video vrijgegeven van de Israëlische staatsburger Alexander Sasha Popanov, die nog steeds gevangen wordt gehouden in Gaza.

Zoals bijna alle media in Israël zal ik die video niet publiceren uit respect voor zijn familie, wel onderstaand informatie over wat hij zegt.


In de eerste seconden spreekt hij zowel het Israëlische publiek als ‘alle demonstranten’ toe.


Hij begint de korte video met de woorden: "In de komende dagen zul je de waarheid horen over wat er met mij is gebeurd, evenals met de andere gevangenen in Gaza." De video eindigt met de mededeling ‘wacht geduldig’.


De moeder en grootmoeder van Alex werden op 29 november 2023 vrijgelaten als gebaar van Hamas naar Poetin, Israëlische ontvoerden met Russische staatsburgerschap vrij te laten. Zijn partner Sapir werd een dag later, op 30 november 23, vrijgelaten als onderdeel van de deal voor vrijlating van ontvoerden, meldt N12News.


Alex werkte het afgelopen jaar bij Amazon als engineer op de clouddivisie. De familie Tropanov is een familie van zionisten die 25 jaar geleden vanuit de Sovjet-Unie naar Israël emigreerden en zich in een kibboets vestigden. Op Black Sabbath bezocht Sasha zijn ouders met zijn partner Sapir en volgens bewijsmateriaal werden ze allemaal samen naar Gaza ontvoerd.


Die vrijdagochtend, 6 oktober, overtuigde Sapir haar partner Sasha om zijn ouders in Nir Oz te bezoeken. "Het was een volkomen normaal weekend", zei Sapir zo'n drie weken geleden in een interview met de "Main Edition" . "Ik herinner me elke keer dat ik de logeerkamer verlaat en een foto maak van het uitzicht, en wat er door mijn hoofd ging, is dat er op zo'n prachtige plek zulke oorlogen plaatsvinden."


Sasha en Sapir, die even oud zijn, zijn een pas verliefd stel ingenieurs die iets meer dan een jaar samen zijn. "Ik ontmoette Sasha anderhalf jaar geleden via de app. Toen ik dat gezicht zag, vond ik het meteen leuk, zonder er twee keer over na te denken", herhaalde ze met een glimlach. "Dit is de enige man die ik in mijn leven wilde."

Sapir Cohen bij het verwoest huis van de ouders van Sasha in Nir Oz. Foto N12News


Toen de terroristen Sapir uit de schuilkelder haalden, zagen ze Sasha. Hij werd gegrepen door gewapende terroristen en zijn gezicht bloedde . Ik kon niets zeggen, ik wilde geen afscheid nemen”, zei Sapir met pijn.


Sapir voelt de pijn van Sasha's afwezigheid als ze alleen is in hun appartement, zijn bezittingen blijven verweesd: "Het appartement zonder hem is zinloos, ik heb hier niets te doen. Ik wacht zo tot hij terugkomt - ik ben erg optimistisch omdat hij een echte overlever is, heeft hij alle kwaliteiten van een echte overlever."


759 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Omar Ghazouani
Omar Ghazouani
May 31

Waarom vertel je niet de boodschap die hij echt vertelde in de korte filmpje je zegt helemaal niks over de boodschap die hij heeft voor de zionisten en hun leider

Like
bottom of page