top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 20 november, 22.15 uur


Screenshot YouTube


Goedenavond,


IDF-soldaten blijven vechten en bevorderen hun prestaties in de Gazastrook. De afgelopen dagen hebben onze soldaten frontale gevechten gevoerd met terroristen van het ‘Zaytun’-bataljon van Hamas.


Dit is een van de belangrijkste bataljons van de terroristische organisatie Hamas in de Gazastrook. Onze soldaten hebben de overhand in deze veldslagen. Onze soldaten hebben een groot deel van de hulpbronnen van het bataljon gelokaliseerd en vernietigd, waaronder fabrieken voor de productie van raketten en wapens, materiaal voor terroristen en inlichtingendiensten, en hoofdkwartieren. Deze bevinden zich allemaal in of nabij scholen, moskeeën en andere humanitaire complexen.


Dit is de werkwijze van Hamas: de burgerbevolking als menselijk schild gebruiken. Daarnaast bevonden de soldaten van de 188e Brigade zich in een moskee, een fabriek die wapens en UAV's produceerde. Ik wil dat u begrijpt: een moskee in de omgeving van Zaytun is gebruikt als fabriek voor de productie van wapens. Soldaten gingen de moskee binnen en voerden een huiszoeking uit. In samenwerking met soldaten van de Yahalom-eenheid en nadat de strijdkrachten hadden gecontroleerd of er geen vallen waren, ontdekten ze een tunnelschacht.


Naast deze tunnelschacht gingen de soldaten verder naar beneden en ontdekten een werkplaats voor het maken van raketten. Terroristen die raketten maken in een moskee en misbruik maken van de islam en de symbolen van de islam om terrorisme te veroorzaken. Dit is hoe wij werken: door veel wapens bloot te leggen, de terroristische infrastructuur te vernietigen en aan de wereld de methoden van Hamas te onthullen om moskeeën, scholen en ziekenhuizen te gebruiken om zijn terroristische infrastructuur te verbergen.


Elke keer, voordat soldaten de strijd aangaan, voert de IAF een brede reeks aanvallen uit, gericht op het wegnemen van bedreigingen voor de grondtroepen en het creëren van optimale omstandigheden voor grondoperaties. De soldaten blijven volgens plan oprukken. Dit kost tijd vanwege de inspanningen om de veiligheid van onze soldaten te garanderen, de voorbereidende actie van de IAF, het uitvoeren van huiszoekingen en de noodzaak om explosieven en boobytraps op te sporen. Dit kost tijd en het is goed dat dit gebeurt. Het vergt geduld en dit is hoe we zullen blijven handelen.


Deze oorlog kent fasen. We voeren elke dag voortdurende situatiebeoordelingen uit. We passen de inzet van onze reservisten in sommige thuisfronteenheden van de IDF aan. We kunnen het aantal reservisten verminderen en ze naar huis brengen om op te laden en klaar te zijn om later terug te keren. Dit helpt de economie, en we kunnen dit doen omdat ze in eenheden achterin zitten. Daarmee creëren we omstandigheden die ons in staat stellen de strijd in de loop van de tijd vol te houden.


In het noorden sloeg de IDF toe met straaljagers, gevechtshelikopters en tanks, de terroristische infrastructuur van Hezbollah en elimineerde terroristische cellen op Libanees grondgebied. Het was een zeer brede aanval, waarbij we Hezbollah-terroristen uitschakelden die raketten op ons afvuurden, en een team dat antitankraketten probeerde af te vuren op Israëlisch grondgebied. We reageerden op een zeer ferme manier op de schietpartij richting ons grondgebied. De lanceringen van Hezbollah troffen Israëlisch grondgebied. Drie vliegtuigen werden gelanceerd en één raakte een buitenpost. In het noorden vielen geen slachtoffers. Er zijn geen slachtoffers gevallen en we hebben zeer agressief op deze aanvallen gereageerd. We zijn in het noorden zeer alert en zullen actief blijven reageren.


Op het thuisfront blijven we de richtlijnen van het Thuisfront Commando voortdurend actualiseren. De richtlijnen moeten worden gevolgd, ze redden levens. Ze worden voortdurend bijgewerkt. In het zuiden zijn we aanpassingen aan het doen op het gebied van scholen en ook bij gemeenten waar de verschillende leerinstellingen open zijn. Houd de websites in de gaten om op de hoogte te blijven van de richtlijnen. Deze richtlijnen redden levens.


Tot nu toe hebben we de families van 388 gesneuvelde IDF-soldaten op de hoogte gebracht die zijn gesneuveld in de strijd om de verdediging van Israël. Wij omarmen de families in hun moeilijkste tijden, moge hun nagedachtenis gezegend worden.


Vandaag werd wereldwijd gevierd als Internationale Kinderdag. Op dit moment worden er in de Gazastrook veertig jongens en meisjes vastgehouden. Ze werden op brute wijze uit hun bed ontvoerd door Hamas-terroristen. Ze worden overal in Gaza vastgehouden, weg van hun huizen. Sommigen worden vastgehouden zonder hun ouders, zonder fundamentele rechten. De mensen die verantwoordelijk zijn voor deze misdaad zijn de Hamas-leiders, geleid door Yahya Sinwar. Hij is als enige verantwoordelijk voor het weten waar deze kinderen zijn en is hiervoor verantwoordelijk. Wij en de hele wereld hebben de morele plicht om deze kinderen en alle gijzelaars naar huis terug te brengen. Aan de families van de gijzelaars: we zullen er alles aan doen om dit mogelijk te maken.

321 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page