top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari van 1 november


Screenshot


Goedemorgen,


IDF-troepen blijven de grondoperaties in de Gazastrook aanzienlijk uitbreiden. In het noorden van Gaza vonden 's nachts belangrijke veldslagen plaats, waarvan er één plaatsvond rond een gebouw met meerdere verdiepingen in het gebied van Jabaliya, van waaruit terroristen op onze strijdkrachten schoten. Dit gebouw is, net als veel andere locaties die Hamas-terroristen als schuilplaats gebruiken, een civiel bouwwerk, gelegen in de nabijheid van een school, een medisch centrum en overheidsgebouwen. IDF-soldaten stuurden vliegtuigen om de dreiging aan te pakken en de terroristen te elimineren.


Zoals we gisteren publiceerden, hebben we de commandant van het Jabaliya-bataljon, Ibrahim Biari, geëlimineerd. Hij was een moordzuchtige commandant die verantwoordelijk was voor een belangrijk gebied waaruit de terroristen tevoorschijn kwamen om het bloedbad in Israël op 7 oktober uit te voeren, maar buiten zijn leiderschap daarover was hij een senior terrorist die de dominante leider van hun militaire activiteiten was. tijdens deze oorlog in het noorden van Gaza. Wij hebben hem vermoord.


Hij werd gedood terwijl hij zich in het Jabaliya-kamp bevond - met tientallen extra terroristen om hem heen in hetzelfde gebied - dat een hoofdkwartier en andere operationele faciliteiten bevat in gebouwen binnen het burgerkamp. De staking veroorzaakte de ineenstorting van het gebouwencomplex binnen het burgerkamp. De aanval op de compound veroorzaakte bovendien de ineenstorting van de ondergrondse militaire infrastructuur, inclusief terreurtunnels onder het kamp, ​​wat verder de ineenstorting van aanvullende structuren veroorzaakte.


Deze laten eens te meer zien hoe moordzuchtige terroristen burgers gebruiken als ‘menselijk schild’, burgers die wij voor hun eigen veiligheid hebben moeten evacueren. Dit is een cynische tactiek die zij hebben en zullen blijven toepassen. Tijdens de gevechten proberen Sinwar en alle hoge functionarissen van Hamas beelden te vervaardigen van een verwoest Gaza en dode Gazanen door Israël en de IDF.


Ze zijn er niet in geslaagd hun ware gezichten te verbergen, ze brengen zelf rampen naar Gaza. IDF-soldaten vechten heldhaftig op het slagveld en elimineren terroristen. Onze soldaten voeren face-to-face gevechten en vorderen richting onze doelen. Vanochtend werden we op de hoogte gebracht van extra IDF-soldaten die zijn gesneuveld ter verdediging van de staat Israël. De IDF betuigt zijn medeleven aan de families en zal hen blijven steunen.

In het Noorden zijn we met een hoge mate van bereidheid voorbereid om een ​​sterke defensieve en offensieve reactie te geven. Dit blijkt ook uit de grootschalige defensieve inzet van de IDF in het Noordelijk Commando, die gedurende de hele oorlog op dezelfde manier is doorgegaan.


Elke terroristische cel die naar het gebied komt of probeert Israël te infiltreren of op ons grondgebied te schieten, zal worden tegengehouden en geëlimineerd. Iedere terroristencel, en dat zullen we blijven doen. De luchtmacht handhaaft een zeer hoog niveau van paraatheid en inzet, en het directoraat Inlichtingen staat klaar en houdt het noorden in de gaten voor elk scenario.


Rode Zee

Gedurende de nacht onderschepten we een luchtdreiging die werd gedetecteerd in het Rode Zeegebied, ten zuiden van Eilat. Er was geen ultieme bedreiging voor de burgers, aangezien er geen toegang was tot het Israëlische luchtruim. Ook op dit gebied handhaven wij een hoog niveau van paraatheid. We hebben extra Israëlische marineschepen gestuurd om te zorgen voor een aanzienlijke verdediging van het gebied en om gelaagde aanvalsmogelijkheden te bieden met verdedigingslagen en de luchtmacht. Wij zijn bereid deze arena te verdedigen, zoals in elke arena in Israël. We weten hoe we op de tijd en plaats van onze keuze bijeen moeten komen in de betrekkingen met de veiligheidsbelangen van Israël, waar dat nodig is.


Thuisfront

Het opvolgen van de instructies van het Zuidelijk Commando door de Israëlische burgers redt levens. Wij herhalen en blijven u vragen om de instructies te volgen en op de website te kijken om te zien waar onderwijsinstellingen samen met de lokale autoriteiten zullen worden heropend, zodat het routinematige leven tijdens de oorlog kan worden voortgezet. Deze instructies zorgen ervoor dat het routinematige leven kan worden voortgezet en u kunt elk van de autoriteiten op de website vinden. Wij zullen geen concessies doen aan de veiligheid van burgers. Dit is het allerbelangrijkste.


Tot nu toe hebben we de families van 240 gijzelaars op de hoogte gebracht. We zijn toegewijd aan de nationale missie, een topprioriteit, om iedereen naar huis te brengen. We stuurden een bericht naar de families van 326 gesneuvelde IDF-soldaten, gevechtssoldaten die een beslissende bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid van Israël. We zijn erg sterk, dankzij hen zullen we winnen.


Wij omarmen de families en zullen hen blijven steunen. Onze gedachten zijn ook bij de families van de gewonden. Ik wens hen, wij wensen hen, een spoedig herstel. Ik roep opnieuw, net als gisteren, op om verantwoordelijk te handelen en de verspreiding van geruchten te voorkomen.


Neem alstublieft uw verantwoordelijkheid en vermijd dit, ook met betrekking tot de veiligheid van operaties, en bescherm onze strijdkrachten, onze strijdkrachten die opereren en vechten, dit veroorzaakt publieke onrust. Wij beloven u zo snel mogelijk de meest nauwkeurige en betrouwbare informatie te geven. We moeten echter wachten met het eerst informeren van de families voordat er iets gepubliceerd wordt en dit moet gerespecteerd worden.


Wij zijn vastbesloten dit te doen. Dit is onze verantwoordelijkheid tegenover het publiek. Houd u aan de betrouwbare informatie die door de IDF-woordvoerderseenheid op elk platform wordt gepubliceerd en die we nu ook hebben uitgebreid.

247 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page