top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Politieke stand van zaken; "seculiere Israëli's worden tweederangs burgers"


Nieuwe minister van volkshuisvesting Goldknopf. Screenshot YouTube


De politieke stand van zaken op woensdagochtend wijst in de richting dat seculiere Israëli's 'tweederangsburgers' worden en alles ten goede gaat komen ten gunste van orthodoxe Israëli's.


De afgelopen nacht hebben Likud en United Thora Judaïsm partij (UTJ) uiteindelijk een coalitieovereenkomst getekend.

UTJ-leider MK Yitzhak Goldknopf (Agudat Yisrael) krijgt de functie van minister van huisvesting. Moshe Gafni (Degel HaTorah) zal de financiële commissie leiden. Uri Maklev krijgt de functie van plaatsvervangend minister van Haredi ontwikkeling en Meir Porush zal het Ministerie van Jeruzalem en Erfgoed leiden. Yaakov Asher zal de commissie Binnenlandse Zaken leiden en Yisrael Eichler zal dienen als hoofd van de Arbeids- en Welzijnscommissie. Ten slotte zal Yitzhak Pindrus dienen als hoofd van de openbare onderzoekscommissie en Yaakov Tessler zal dienen als plaatsvervangend minister, hoogstwaarschijnlijk in het Ministerie van Welzijn


Verder is overeengekomen dat de 2G en 3G netwerken niet zullen worden opgeheven, omdat er wordt beweerd dat de meeste orthodoxe en ultraorthodoxe Joden deze oude telefoons gebruiken omdat er geen internetverbinding op zit. Het is echter een publiek geheim dat veel van hen ook een smartphone bezitten.


De Knesset leden van religieus zionisme partij hebben nogmaals bevestigd dat de discriminatie clausule in de coalitieovereenkomst blijft staan. Het betekent dat binnenkort winkeliers, artsen, hotels, restaurant, en andere openbare gelegenheden mensen kunnen weigeren als ze niet orthodox genoeg zijn of vanwege hun seksuele geaardheid.


Hoe dat valt te rijmen met de uitspraken van Netanyahu dat er van discriminnatie geen sprake zal zijn valt te bezien.


Meer en meer bedrijven en instellingen spreken zich openlijk uit tegen discriminatie en verzekeren het publiek dat er onder geen beding sprake van discriminatie zal zijn. Onder hen winkelketens, verzekeringsbedrijven, hightechbedrijven, hotelketens enz.


Ondanks dat hij op een onverkiesbare plaats stond heeft Netanyahu een van zijn grootste vertrouwelingen, Tzachi Hanegbi, benoemd tot hoofd van de National Security Council.


Amir Ohana wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van de Knesset. Dat is zeer waarschijnlijk dat hij zich, als homoseksueel niet heeft uitgesproken tegen de overeengekomen discriminatie van LGTB'rs.


Op woensdag zal Netanyahu met een twaalftal Likud leden spreken over verdeling van zes ministersposten. Mogelijk zullen nog meer ministeries in stukken worden gehakt en zullen ministersposten rouleren zodat bijvoorbeeld na 2 jaar een minister plaats moet maken voor iemand anders. Het is bekend dat dat in ieder geval voor de post Buitenlandse Zaken zal gaan gelden.


Aguda - Vereniging voor LGBTQ-gelijkheid in Israël vraagt ​​strafrechtelijk onderzoek naar extreemrechtse NOAM partij, nadat naar buiten is gekomen dat het lijsten bijhoudt van LGTB mensen in media en entertainment en ambtenaren bij het ministerie van financiën die ze als 'links' beschouwen hetgeen in strijd is met huidige anti-intimidatiewetten.


Het hoofd van de Israel Bar Association kondigde dinsdag aan dat hij zich in juni niet opnieuw kandidaat zal stellen voor een nieuwe ambtstermijn uit protest tegen het beleid van de nieuwe Israëlische regering.


Inmiddels is bekend geworden dat seculaire Israëli's 6x meer belasting betalen dan orthodoxe Israëli's.


Op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Ministerie van Financiën meldde het financiële dagblad Calcalist dinsdag dat iets minder dan 90 procent van alle belastingbetalingen werd gedaan door niet-orthodoxe Israëlische joden, terwijl leden van de Haredi gemeenschap slechts 2 procent van alle inkomstenbelasting bijdroegen ondanks dat ze 7 procent van de Israëlische huishoudens uitmaken.135 weergaven3 opmerkingen

3件のコメント


R Thomasson
R Thomasson
2022年12月28日

Joop Sosan. Hier is een zeer belangrijke audio link waarin advocaat Avi Himi (secretaris Israëlische advocatenorde) uitlegt waarom moeten Israëlische burgers strijden tegen de extremisten in de nieuwe regering https://www.ifatmediasite.com/ms/radio/2022/12/28/11878069.mp3

いいね!

R Thomasson
R Thomasson
2022年12月28日

Men kan vaststellen dat de politieke stabiliteit in Israël zal, dankzij de nieuwe regering, in gevaar komen te staan. Meer dan de helft van de bevolking zou zich vijandig opstellen tegen deze regering, en zal alles doen om haar leven zuur te maken.

いいね!
Joop Soesan
Joop Soesan
2022年12月28日
返信先

Het is erger, ik publiceer morgen een artikel over een peiling waaruit blijkt dat 60% van de bevolking vindt dat de democratie in gevaar is en veel meer feiten waaruit blijkt hoe bezorgd men is.

いいね!
bottom of page