top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett bij vertrekceremonie voor de Israëlische hulpdelegatie naar veldhospitaal


Foto Haim Zach / GPO


Premier Naftali Bennett woonde maandagochtend de vertrekceremonie van de Ben-Gurion International Airport bij voor de Israëlische hulpdelegatie die een veldhospitaal in Oekraïne gaat bemannen.


Ook aanwezig waren minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid, coalitievoorzitter MK Idit Silman, directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid prof. Nahman Ash, directeur van het Chaim Sheba Medical Center prof. Yitshak Kreiss, voorzitter van de Schusterman Family Foundation Stacy Schusterman, voorzitter van Clalit Health Services Harel Locker, El Al Voorzitter Amikam Ben-Tzvi, El Al CEO Avigal Sorek, en natuurlijk het medische team en leden van de delegatie.


Het ziekenhuis is opgericht met een investering van ongeveer NIS 21 miljoen (€ 4.9 miljoen) en zal naar verwachting dagelijks aan de medische behoeften van tientallen patiënten voldoen.


Prime Minister Bennett zei in een korte toespraak: "dit is een heel speciale ochtend. Ik ben erg ontroerd en blij om hier vanmorgen te zijn, samen met mijn vriend, de minister van Buitenlandse Zaken, om de hulpdelegatie op weg te sturen die een veldhospitaal zal opzetten in het westen van Oekraïne.


Foto Haim Zach / GPO


De afgelopen week hebben alle geweldige partners hier – het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Volksgezondheid, de Sheba- en Schneider-ziekenhuizen en de Schusterman Family Foundation – echt de klok rond gewerkt zodat dit initiatief kon plaatsvinden en van start kon gaan.


Er waren onderweg verschillende obstakels, maar die hebben we overwonnen.


Het is belangrijk voor mij om op te merken:


Israël steekt al enkele weken, vanaf het allereerste moment – ​​op verschillende manieren – zijn hand uit om hulp te verlenen in de crisis in Oekraïne.


We beheren deze ongelukkige crisis met gevoeligheid, vrijgevigheid en verantwoordelijkheid, terwijl we een evenwicht bewaren tussen de verschillende factoren - en ze zijn complex.


Vanaf de eerste dagen hebben we assistentievliegtuigen gestuurd met vele tonnen medische apparatuur, medicijnen en andere dingen. We absorberen hier olim, degenen die in aanmerking komen onder de Wet van Terugkeer, en degenen die dat niet zijn. Vijftienduizend Oekraïners zijn de staat Israël al binnengekomen. We openen onze deuren totdat de storm voorbij is om hen verlichting te geven.


Juist vanmorgen wil ik zo duidelijk mogelijk stellen: het volk van Israël en het Israëlische publiek kan trots zijn op de bijdrage en de hulp van de staat Israël aan de burgers van Oekraïne. Wees trots op alle acties die de staat Israël onderneemt: zendingen van medicijnen, het opzetten van een veldhospitaal, acties op andere gebieden - er zijn niet veel landen die op zo'n schaal handelen.


Israël heeft het vermogen en de middelen om hulp te verlenen aan burgers in het gebied waar u zich bevindt, net ten zuiden van de hoofdweg van Oekraïne naar Polen. Het is aannemelijk dat u vluchtelingen zult zien die een paar dagen of weken eerder hun huis met weinig hebben moeten verlaten, in de kou, na lange en vermoeiende dagen met aanzienlijke emotionele moeilijkheden. Naast de reguliere medische hulp moet er ook een omhelzing en kracht gegeven worden. Het vluchtelingenfenomeen is inderdaad erg moeilijk.


Ik zou jullie graag willen bedanken. Het is voor mij duidelijk dat jullie daar in het veld het initiatief gaat nemen. Het is me duidelijk dat je verschillende manieren zult vinden - waar jullie niet eerder niet aan hebben gedacht - om hulp te bieden. Als je naar bepaalde plaatsen moet gaan, doe dat dan. Ik vind het belangrijk om jullie heel en gezond weer terug te verwelkomen.


We zijn hier voor jullie, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de minister van Buitenlandse Zaken, de regering van Israël. Wij staan ​​dag en nacht tot jullie beschikking, voor elk probleem, 24 uur per dag. Aarzel niet om te bellen; de delegatieleiders weten dit.


Namens de regering van Israël en het Israëlische publiek wil ik jullie allemaal bedanken. We houden erg veel van jullie."

41 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page