top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett in toespraak voorafgaand aan kabinetsvergadering duidt wat er leeft in Israël


Premier Naftalie Bennett. Foto via GPO


Aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering, gaf premier Bennett een verklaring waaruit duidelijk blijkt wat er op dit moment leeft in Israël. Bennett bedankte de veiligheidsdiensten voor het snel oppakken van de 2 terroristen en gaf Hamas baas Sinwar van repliek.


Hieronder zijn verklaring:


"We zijn vanmorgen begonnen met droevig nieuws. Voormalig MK Ilan Gilon , een van de meest ijverige MK's die de Knesset ooit heeft gekend, een eerlijke man met een groot hart, stierf voor zijn tijd.


Ilan werkte de klok rond hard om de individuele problemen op te lossen van de burgers die contact met zijn kantoor opnamen, niet alleen voor het macrobeleid, maar hij zag ook mensen op hun niveau. Hij was ijverig en toegewijd, een echte ambtenaar. Namens de regering van Israël wil ik van hieruit mijn medeleven betuigen aan zijn familie. Moge zijn nagedachtenis gezegend zijn.


We staan ​​aan het begin van de week van herdenking en onafhankelijkheid, een week die altijd tumultueus en moeilijk is. Er gaat bijna geen dag voorbij dat we niet worden herinnerd aan onze voortdurende strijd om in veiligheid en rust in ons land te leven.


Tijdens Shabbat werd de 23-jarige bewaker Vyacheslav Golev vermoord in Ariel. Hij werd vermoord terwijl hij zijn lichaam gebruikte om zijn verloofde te beschermen, die samen met hem de controlepost van de gemeenschap bewaakte en haar leven redde. Dit geweldige stel was net hun leven samen begonnen; het hart breekt.


Gisteren al arresteerden de veiligheidstroepen de twee terroristen, net zoals ze elke terrorist arresteren. We zullen Vyacheslav herinneren, samen met al onze helden.


Deze golf van terrorisme vereist dat de hele veiligheidsorganisatie zich maximaal inspant.


Namens ons allemaal, alle ministers van de regering van Israël, wil ik nogmaals de IDF, de ISA en de Israëlische politie en hun leiders bedanken en steunen. Dit zijn mensen die in lange weken nauwelijks thuis hebben gezien. Ze bevinden zich op de naadlijn, in Jeruzalem, in Jenin, in het noorden en in het zuiden.


Ook wij hebben de taak om deze golf te verslaan. Wij – de regering van Israël en de burgers van Israël – moeten u ook onze dankbaarheid tonen, u steunen en u alle steun en instrumenten geven om te slagen.


Ik zou van deze gelegenheid gebruik willen maken om de commandant van de Israëlische Nationale Eenheid voor Terrorismebestrijding, commandant H, te prijzen die vanmorgen is gepromoveerd tot assistent-commissaris en die dit jaar een van de fakkels op Onafhankelijkheidsdag zal aansteken. Ongeveer zes maanden geleden heb ik besloten om de Israel National Counter-Terrorism Unit uit te roepen tot Israels nationale eenheid in de oorlog tegen het terrorisme. De regering van Israël verhoogde het budget van deze verbazingwekkende eenheid, die groeit en sterker wordt. Eindelijk krijgen ze de erkenning die ze verdienen.


Gisteren hoorde ik de leider van Hamas in Gaza, Yahya Sinwar, Mansour Abbas oproepen om de regering op te breken.


Het is mij in dit stadium al duidelijk dat Hamas niet van deze regering houdt; misschien missen ze de koffers met dollars of houden ze gewoon niet van de mogelijkheid dat we allemaal samenwerken om de omstandigheden van de Arabische burgers van Israël te verbeteren.


Dit is een heel belangrijk punt waarbij de maskers eraf gaan en het duidelijk is voor iedereen die wat wil.


Dat het Hamas is dat onze regering omver wil werpen, zegt genoeg. Ook hier mag Sinwar niet winnen.


Over een andere kwestie, te midden van al het politieke lawaai, is het duidelijk dat deze regering ook veel goed werk heeft gedaan, vooral economisch. Vanmorgen hebben minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked en vice-minister Abir Kara een reeks maatregelen aangekondigd om de vergunningverlening aan bedrijven te vergemakkelijken. Minder onnodige bureaucratie zal het ondernemers gemakkelijker maken en de prijsstijgingen voor consumenten verminderen. Vandaag de dag een bedrijf openen en onderhouden in Israël is een nachtmerrie, maar het hoeft niet zo te zijn. Mijn vrouw en ik hadden een bedrijf - het was een nachtmerrie. We werken eraan dat het niet meer zo zal zijn en de staat zal particulier initiatief aanmoedigen. Het zal de zaken gemakkelijker maken, niet het tegenovergestelde.


Met de terugkeer van de Knesset zullen we blijven werken aan wetgeving onder leiding van de minister van Financiën, mijn vriend Avigdor Liberman, met aanzienlijk goed nieuws: hulp aan bedrijven die zijn getroffen door de Omicron-golf, een aanzienlijke aanvulling - tot 40% - in subsidies aan mensen met een laag loon, wat van cruciaal belang is voor mensen met de laagste lonen in de economie. De verandering die wij leiden zal hun salaris verhogen. Natuurlijk zullen er kredietpunten zijn voor werkende gezinnen tot NIS 5.300 (€ 1.504 )per gezin per jaar, voor elk kind in de basisschoolleeftijd.


Deze items raken bijna elk gezin in Israël, niet slechts één sector of pressiegroep in de Israëlische samenleving, maar gewoon elke burger in het land. Dit is wat we hebben beloofd en dit is wat we nakomen."73 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page