israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid ontmoet koning Abdullah II in zijn paleis in Amman


Foto Haim Zach / GPO


Zoals het tussen goede buren gaat, op uitnodiging van de Jordaanse koning Abdullah II had premier Yair Lapid woensdag een ontmoeting met hem in zijn paleis in Amman.


De bijeenkomst was lang en warm en omvatte een lunch met koning Abdullah II, premier Lapid en hun delegaties.


De twee leiders bespraken de vele mogelijkheden om voort te bouwen op de vredesakkoorden, de langdurige band tussen hun volkeren te verbeteren en de gemeenschappelijke belangen van de twee landen te versterken.


Premier Lapid en koning Abdullah II bespraken ook het belang van hun persoonlijke banden en hun wederzijdse achting als een belangrijk element bij het handhaven van regionale stabiliteit en het presenteren van tastbare resultaten aan de twee volkeren en aan de hele regio.


Ze bespraken ook het recente bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan Israël en de regio, evenals de mogelijkheden en kansen die het bezoek met zich meebracht, inclusief de regionale architectuur.

Foto Haim Zach / GPO


Daarnaast bespraken de beide leiders ook het versnellen van verschillende bilaterale projecten: het bevorderen van het Jordan Gateway Industrial Park, het bouwen van faciliteiten voor zonne-energie en voor ontzilting in zowel Israël alsook Jordzanië, gezamenlijk toerisme in de Golf van Eilat-Aqaba, voedselzekerheid, landbouw en transportverbindingen. De premier en de koning droegen hun teams ook op om snel vooruitgang te boeken bij grote projecten.


Na hun ontmoeting bedankte premier Lapid koning Abdullah II voor de warme ontvangst en gastvrijheid. De leiders kwamen overeen de banden en de dialoog tussen hun landen over verschillende kwesties voort te zetten.


81 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws