top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu brengt condoleancebezoek bij familie van moslim Bedouïn Ahmad Abu Latif

Foto Haim Zach / GPO


Premier Benjamin Netanyahu bracht vandaag (maandag) in Rahat een condoleancebezoek aan het ouderlijk huis van wijlen IDF Sergeant First Class (Res.) Ahmad Abu Latif, die sneuvelde in de strijd in de Gazastrook.

 

De premier hoorde van familieleden over Ahmads bijzondere en unieke persoonlijkheid en zijn heldenmoed. Zijn vader Tewfik vertelde hoe zijn zoon altijd soldaten bij hen thuis ontving en tegen hen zei: Dit is jouw thuis, dit is jouw thuisland. Ahmads broer Kaid zei dat Ahmad geloofde in de eenheid van het volk en zijn gedeelde bestemming, en dat de huidige oorlog dit had onderstreept, dat we allemaal samen waren in de campagne. Kaid stelde voor om zijn overleden broer te herdenken door de Prijs van de Premier toe te kennen aan baanbrekend onderzoek naar het gedeelde bestaan ​​van Joden en Arabieren in Israël.

 

Foto Haim Zach / GPO


Premier Netanyahu aan de familie [vertaald uit het Hebreeuws] :

 

“Er is een heel interessant fenomeen dat het publiek, zeg ik altijd, zeer verfijnde zintuigen heeft. Ook al kenden ze Ahmad niet, maar zagen ze alleen een foto of hoorden ze een zin, ze nemen het onmiddellijk in zich op. Hierdoor neemt het hele volk van Israël kwam hier.

 

Alle burgers van Israël komen hierheen. Ik wil je vertellen dat dit echt iets heel diepgaands weerspiegelt dat hier is gebeurd. Deze broederschap en dit partnerschap, dat we weten dat we vechten voor het thuis van ons allemaal, en dat mensen gevallen zijn. Ahmad viel voor het huis van ons allemaal. Hij zei dit en uitte dit zelfs toen hij nog leefde.

 

Ik rouw om dit verlies samen met jou, met zijn vrouw, met de kleine Mansura, met de grootvader, de familie en de broers en zussen. Ik rouw samen met jou, ik weet wat het is om een ​​broer te verliezen; Ik zag mijn ouders ook in hun momenten van verdriet. Maar de mensen hier zijn zeer eensgezind en dit is een keerpunt.

 

Ik denk dat uw suggestie zeer interessant is. Ik denk dat het vooruit moet. Er is hier een voorbeeld, ik zeg dit niet alleen – Ahmad was een voorbeeld. Ik zie ook de geest en het licht dat het geeft, echt licht, een goede ziel.

 

Ik bezocht het Desert Reconnaissance Battalion. Een van de bedoeïenenagenten vertelde mij: 'Op weg naar het gebied grenzend aan de Gazastrook zag ik een vrouw die was onthoofd. Het is hiertegen dat wij strijden.' Dat is wat hij zei. 'Hiertegen strijden wij.' Hiertegen vechten wij – samen vechten.

 

Dit gevoel van ‘samen’ moet nu met nog grotere intensiteit tot uiting komen. Er is een grote bijdrage – eenheid – aan helden als Ahmad omdat het het hele publiek raakt. Het dringt samen door tot in het hart.

 

De staat is een diamant. Het is een diamant die er ook in vredestijd zal zijn – maar dan zonder de monsters.

 

Ik wil jullie allemaal bedanken. Ik wil jou en de moeder bedanken; ze is diep bedroefd."

 

444 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page