top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu en minister Barkat ontmoeten fabriekseigenaren en industriëlen in Galilea

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Benjamin Netanyahu en minister van Economie Nir Barkat bezochten gisteren (maandag 8 januari 2024) de fabriek van Tnuva Galilea in de zuidelijke industriële zone Kiryat Shemona, waar ze een bijeenkomst hielden met een forum van industriëlen en fabriekseigenaren uit het noorden.

 

Premier Netanyahu en minister van Economie Barkat hoorden samen met Ron Tomer, president van de Manufacturers Association of Israel, van de fabriekseigenaren en industriëlen in het gebied over hun activiteiten tijdens de oorlog, de verschillende moeilijkheden en de toegewijde arbeiders die blijven komen voor werk nadat ze uit hun huizen waren geëvacueerd.

 

De fabriekseigenaren en industriëlen benadrukten ook het belang van de lokale blauw-witte [binnenlandse] productie en de toewijzing van groeibudgetten, zodat zij technologisch voorop kunnen blijven lopen.

 

Premier Netanyahu aan de fabriekseigenaren en industriëlen [vertaald uit het Hebreeuws] :

 

"Allereerst bedankt. Ik wil jou, Nir, en natuurlijk Ron, en ieder van jullie, allereerst bedanken voor jullie aanwezigheid op de grond, in al zijn betekenis. Het is mogelijk om te bewegen, maar "We willen niet verhuizen. We willen alles herstellen. In de eerste plaats is dit een veiligheidsverplichting aan de bewoners. Hoewel dit gevolgen voor u heeft, zijn we verwikkeld in een groot gevecht om de veiligheid te herstellen."

 

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


De test voor het herstel van de veiligheid is dat bewoners terugkeren naar hun huizen. We werken hieraan met alle mogelijke middelen, via alle kanalen: militair, diplomatiek – ik zal niet in details treden. Dit is een ander gevecht. Tegelijkertijd kijken wij ook naar jou. Gisteren hebben we een groot pakket voor de reservisten aangenomen, maar merk op dat er ook een pakket voor zelfstandigen in zit. We hebben in het regeringsbesluit van gisteren middelen ter beschikking gesteld zodat het geld onmiddellijk zal stromen, omdat we ons grote zorgen maken dat bedrijven schade zullen lijden.

 

Op dit moment is de hulp die u ontvangt van rechtswege, eenvoudigweg van rechtswege, omdat u geen aandeel heeft in wat er is gebeurd. U bent er niet verantwoordelijk voor; de staat is. Daarom zullen wij alles doen wat mogelijk is om u te helpen."

 

Premier Netanyahu werd vergezeld door zijn stafchef, Tzachi Braverman, zijn militaire secretaris, generaal-majoor. Avi Gil, Kiryat Shemona-burgemeester Avichai Stern, Tnuva-voorzitter Haim Gavrieli, Tnuva-CEO Gadi Cunia en adjunct-directeur-generaal van het kabinet van de premier voor Economie en Infrastructuur Amir Barkan.

130 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page