top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu: Het kan enige tijd duren, maar we zullen deze oorlog sterker dan ooit beëindigen


Screenshot


Premier Netanyahu kwam vrijdagavond laat plotseling met een vrij ongebruikelijke tv-toespraak om de burgers van Israël moet in te sopreken.


"Burgers van Israël, Shabbat Shalom.


Shabbat shalom voor onze strijdkrachten die door het hele land zijn ingezet en die de sabbat vieren in het veld, ver van huis.


Tegenwoordig begrijpen we allemaal dat we vechten voor ons huis. En we vechten allemaal met hand en tand: soldaten, politieagenten, burgers, veiligheidstroepen, gezondheidspersoneel en reddingsteams – en de Israëlische burgers, met uw buitengewone vrijwilligerswerk die de hele wereld heeft geraakt.


We zijn allemaal gemobiliseerd, we zijn allemaal verenigd. Verhalen over de heldendaden van ons volk in deze donkere dagen van pijn en verdriet, over die vervloekte zaterdag, zullen nog jaren worden verteld. Verhalen die een integraal onderdeel zullen worden van de geschiedenis van Israël.


We zullen nooit de gruwelijke daden vergeten die onze vijanden ons hebben aangedaan.


Ik sprak vandaag met nabestaanden en families van wie de dierbaren nog steeds vermist zijn. Hun wereld is ingestort. Ik weet.


We zullen de gruwelijke daden van onze vijanden nooit vergeten, en we zullen nooit vergeven. We zullen niet toestaan ​​dat de wereld, of wie dan ook, deze verschrikkingen vergeet, zoals het Joodse volk al tientallen jaren niet meer heeft meegemaakt.


We beuken onze vijanden met ongekende kracht, en ik benadruk dat dit nog maar het begin is. Onze vijanden zijn nog maar net begonnen de prijs te betalen. Ik zal onze plannen niet in detail beschrijven, maar ik zeg je: dit is nog maar het begin.


In mijn telefoongesprekken met president Biden en andere wereldleiders, en door vele andere inspanningen, verwerven we enorme internationale steun voor Israël. Eerder vandaag had ik een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Wij zorgen ervoor dat de oorlog zal voortduren door middel van munitie en wapens die onderweg zijn naar Israël.


We zullen Hamas vernietigen, we zullen zegevieren. Het kan enige tijd duren, maar we zullen deze oorlog sterker dan ooit beëindigen. "Moge de Almachtige ervoor zorgen dat de vijanden die tegen ons in opstand komen, voor hun ogen worden neergeslagen."


Sjabbat Shalom".

380 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page