top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu: Israëlische startup krijgt vergunning om als eerste koevrije melk te produceren


Foto Haim Zach /GPO


Premier Benjamin Netanyahu bezocht woensdagavond Steakholder Foods, een start-up die kweekvlees produceert – echt vlees dat niet van dieren komt.

Tijdens het bezoek werd gekweekte vis gedrukt, een wereldprimeur. De minister-president proefde het gekweekte vis en het vlees en toerde tussen de verschillende drukkers. Hij benadrukte dat er een wereldwijde revolutie gaande is in de manier waarop de mensheid voedsel produceert.


Israël is een wereldleider in onderzoek en initiatieven op het gebied van alternatieve eiwitten en om er zeker van te zijn dat we ook toonaangevend zijn in de productie, krijgt het eerste Israëlische bedrijf binnenkort een vergunning om alternatieve melk te produceren, melk dat niet van koeienkomt. Premier Netanyahu zei dat de regering eraan werkt om bedrijven vooruit te helpen om een technologische voorsprong te behouden en te ontwikkelen.

Netanyahu noemde niet het voedseltechnologiebedrijf dat de komende dagen de goedkeuring zal krijgen, maar Tech12 meldde dat het het Israëlische Remilk is, een ontwikkelaar van gekweekte melk en zuivel, als de ontvanger van de vergunning. De startup heeft nog steeds goedkeuringen nodig van regelgevende instanties in Israël.


Eerder dit jaar kreeg Remilk goedkeuring van de regelgevende instanties om zijn koevrije melk in Singapore te verkopen en een brief van de Amerikaanse Food and Drug Administration dat zijn diervrije wei-eiwit veilig kan worden gebruikt in voedingsmiddelen. Dat is nadat het bedrijf vorig jaar begon met de verkoop van zijn eiwit in de VS.

Foto Haim Zach /GPO


Premier Netanyahu zei: "Vandaag aten we vis die zonder vis werd geproduceerd en vlees dat zonder vee werd geproduceerd. Dit is een wereldwijde revolutie.

Israël is een wereldleider op het gebied van alternatieve eiwitten en we zullen ervoor zorgen dat we voorop blijven lopen. Binnenkort zullen we nieuwe vergunningen en nieuwe hoogten hebben die de wereld zullen veranderen."

72 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page