top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid voor de wekelijkse kabinetsvergadering: benoeming nieuwe IDF-stafchef officieel


Foto Haim Zach / GPO


Zoals te doen gebruikelijk gaf premier Lapid ook vandaag weer een aantal opmerkingen voor de pers voorafgaand aan de wekelijkse kabinetsvergadering. Vandaag stonden die vooral in het teken van de benoeming van de nieuwe IDF-stafchef.


“Vandaag dienen we ter goedkeuring door het kabinet het voorstel van minister van Defensie Benny Gantz in om generaal-majoor Herzi Halevi te benoemen als de 23e stafchef van de IDF.


Maj.-Gen. Halevi is geboren en getogen in Jeruzalem. Hij is vernoemd naar zijn oom, Herzl Halevi van gezegende herinnering, die sneuvelde in de slag om Jeruzalem in de Zesdaagse Oorlog, enkele maanden voordat de aangewezen stafchef werd geboren.


Onder zijn andere functies, Maj.-Gen. Halevi was commandant van de verkenningseenheid van de generale staf van de IDF, de parachutistenbrigade, hoofd van het zuidelijke commando, hoofd van de inlichtingendienst en plaatsvervangend stafchef. Hij voerde het bevel over een reeks operaties en gevechtsrondes en wist ook hoe hij de structurele en organisatorische veranderingen moest doorvoeren die de IDF vooruitbrachten.


De uitdagingen waarmee de IDF dagelijks wordt geconfronteerd, zijn gevarieerd en complex, te beginnen met Operatie Breaking the Waves waarin de IDF tegen het terrorisme vocht in Jenin en Nablus, tot de voortdurende strijd tegen het Iraanse nucleaire programma en de verspreiding van het Iraanse terrorisme door de hele wereld. Midden-Oosten.


Hoewel we op al deze fronten succes hebben, zal de strijd nooit ophouden. We kunnen onze waakzaamheid niet laten verslappen.


De belangrijkste uitdaging is niet veranderd: onze vijanden willen niet dat de staat Israël bestaat en op elk moment moeten we sterker, geavanceerder en vastberadener zijn dan zij.


We moeten ook anders zijn dan zij: om een ​​moreel leger te handhaven, democratische waarden hoog te houden, ervoor te zorgen dat iedereen die zijn hand opsteekt naar een IDF-soldaat of -commandant wordt gestraft in de ruimste zin van de wet. Dit is een belediging voor onze meest fundamentele waarden en voor hun vermogen om het land te verdedigen. We hebben een ander leger, een volksleger. We zullen het bestaan ​​van gewapende criminele milities in de staat Israël niet toestaan.


Het cruciale onderdeel van Israëls kracht is de kwaliteit van IDF-strijders en commandanten. Vandaag, Maj.-Gen. Halevi voegt zich bij een lange en vooraanstaande lijst van gedurfde en bedachtzame commandanten die wisten hoe ze de IDF vooruit moesten helpen.


Hoewel er nog tijd zal zijn om afscheid te nemen van Lt.-Gen. Aviv Kochavi, in januari zal hij tekenen voor een glorieus hoofdstuk in het verhaal van zijn leven. We moeten zijn grote bijdrage aan de veiligheid van Israël, de kwaliteit van de IDF en de kracht van het land noteren.


Namens de regering van Israël wensen we generaal-majoor, binnenkort luitenant-generaal, Herzi Halevi, succes."
47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page